LaMaistas TV - Gaminame kastinį!

2022-12-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
LaMaistas TV - Gaminame kastinį!

LaMaistas TV laidos virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – iš visų lietuvių būtent žemaičiams jis jaučia didžiausias simpatijas. Juk būtent jie savo būdu labiausiai primena charizmatiškuosius italus! O šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ jis ne tik bendraus su tikra žemaite, bet ir savo paties namuose mokysis gaminti tradicinį šio regiono patiekalą – kastinį.

 

 

Puikus būdas priartėti prie žemaičių ir yra išmokti gaminti kastinį. „Jis nėra plakamas, verdamas, ar, tuo labiau, kepamas. Yra tokia tradicija – kastinį reikia sukti“, – pasakos ji. Anot Sandros, kastinį mėgsta visi – net vaikai. Ir nors įprastai kastinys yra ruošiamas su grietine, laidoje Sandra parodys kur kas lengvesnį jo pagaminimo būdą. Pirmiausiai kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska ir sudėkite į indą. Sandra naudos molinį, tačiau turės svarbų patarimą tiems, kurie kastinį gamins pirmąkart: „Pradedantiesiems reikėtų naudoti metalinį indelį, nes moliniame galite labai greitai perkaitinti – tuomet kastinio nebesusuksite.“ Prieš pradėdami gaminti, pasiruoškite du puodus – vieną su įkaitintu vandeniu, o kitą – su šaltu. Indą su sviestu pirmiausiai statykite virš karšto vandens ir palaikykite jį tol, kol sviestas suminkštės. Iškart po to indą nuimkite ir sviestą imkite sukti iki tolygios masės. Tuomet suberkite nuplikytus kmynus, lėtai supilkite kefyrą ir toliau viską sukite. Vėliau, nenustodami sukti į vieną pusę, tą patį indą įdėkite į puodą su šaltu vandeniu. „Tik neskubėkite – žemaičiai viską daro lėtai“, – primins Sandra. Taip besukdami kastinį, nepamirškite jo pagardinti pipirais, o pačioje pabaigoje pridėti ir česnako.

REKLAMA

 

 

Baigtą kastinį patiekite su virtomis bulvėmis ir žemaitiška spirgine – pakepintomis, sutrintomis kanapėmis. „Tuomet bulvę mirkome į spirginę ir užsikandame kastiniu. Puikūs pietūs – garantuoti!“ – sakys Sandra, o kaip žemaičių tradicinį patiekalą pakartoti namuose, pamatysite jau šio sekmadienio laidoje.

 

 

Taip pat žiūrovai išvys ir kitą gardų receptą, jei kastinio gamyba pasirodytų per sunki – Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti gruzdintą jautieną su karamelizuotomis daržovėmis.

 

 

Jei nespėjote pažiūrėti laidos, ją galite rasti paspaudę čia.

 

„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital