Kaip sutaupyti apsiperkant maisto prekių parduotuvėje?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kaip sutaupyti apsiperkant maisto prekių parduotuvėje?

Maisto išlaidos gali sudaryti didelę dalį šeimos biudžeto. Visgi yra daugybė būdų, kaip jas sumažinti ir tikrai ženkliai sutaupyti. Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausius patarimus.
 

1. Planavimas yra pagrindas

Pirmasis žingsnis norint sutaupyti apsiperkant yra planavimas. Prieš eidami į parduotuvę, susidarykite sąrašą, ko jums tikrai reikia. Taip sumažinsite impulsyvių pirkinių tikimybę ir bus lengviau laikytis biudžeto.
 

2. Stebėkite akcijas

Parduotuvės dažnai siūlo savaitines akcijas ir nuolaidas. Stebėkite jų reklamas ir internetines svetaines, kuriose akcijos yra paskelbiamos, taip pat specializuotus leidinius, kaip pvz. MAXIMA akcijų leidinį. Be to, naudokite išmaniąsias programėles, kuriose galite rasti papildomų nuolaidų ir taškų už pirkinius.
 

3. Pirkite sezoninius produktus

Sezoniniai produktai dažnai būna ir pigesni, ir skanesni. Tai ypač tinka vaisiams ir daržovėms. Rinkdamiesi sezoninę produkciją, tikrai sumažinsite maisto išlaidų eilutę savo biudžete.
 

4. Naudokite išmaniasias programėles

Išmaniosios programėlės - dar vienas puikus būdas sutaupyti. Beveik visos parduotuvės turi savo programėles, kuriose skelbia apie akcijas ir nuolaidas, taip pat dažnai pateikia asmeninių pasiūlymų. Parsisiuntę programėles į savo išmanųjį telefoną ir, sekdami jų nurodymus, tikrai galėsite papildomai sutaupyti. Patogu ir tai, jog turint programėlę nebereikės nešiotis plastikinės nuolaidų kortelės ir susinervinti ją pamiršus.
 

5. Tikrinkite produktų galiojimo laiką

Prieš perkant maisto produktus, atkreipkite dėmesį į jų galiojimo datas. Pasirinkite produktus, kurie dar turi ilgą galiojimo laiką - taip sumažinsite maito švaistymo tikimybę.
 

6. Eikite į parduotuvę pavalgę

Atėję į parduotuvę alkani, didelė tikimybė, jog pirksite daugiau maisto nei jums tikrai reikia. Tad turėkite tą mintyje ir parduotuvėje lankykitės pilnu pilvu. Tai tikrai padės išvengti impulsyvių pirkinių.
 

7. Stebėkite informaciją socialiniuose tinkluse

Parduotuvės dažnai skelbia apie akcijas ir esamas bei būsimas nuolaidas savo socialiniuose tinkluose. Sekite parduotuves, kuriose lankotės, ir apie būdus jose sutaupyti sužinosite pirmieji.
 

8. Ieškokite pačios parduotuvės prekių ženklų

Dauguma parduotuvių prekiauja ir savo pačių prekių ženklų maisto produktais. Pavyzdžiui, Maxima turi ženklus "FarmMilk" ir "Saulės pieną", IKI - "Clever", RIMI - "Rimi basic". Tokie produktai dažnai bus pigesni už kitus prekinius ženklus, tačiau kokybė - jiems nenusileidžianti. Tad tai puikus būdas sutaupyti neaukojant kokybės.
 

9. Pirkite didesnius kiekius ir saugokite

Ilgo galiojimo produktus, kaip kruopos, makaronai ar kava, dažnai pravartu pirkti didesniais kiekiais, tuo metu, kai jiems galioja akcijos. Tačiau svarbu perkant įvertinti, ar tikrai turite, kur juos tinkamai laikyti. Daugeliui tokių produktų geriausia yra vėsesnė tamsi bei sausa patalpa, pvz. sandėliukas.
 

10. Įvairinkite meniu 

Atsižvelgami į tai, kokiems produktams šiuo metu akcijos ar kurie tiesiog yra pigesni, galbūt sezoniški, eksperimentuokite su naujais receptais ir ingredientais. Taip ne tik maistas teiks daugiau džiugesio, bet ir ženkliai sutapysite. Tiesiog įveskite ingredientą LaMaistas.lt svetainės paieškoje ir tikrai rasite daug naujų idėjų eksperimentams.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Raktažodžiai: maisto akcijos
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital