Augalinės pieno alternatyvos - jų rūšys ir panaudojimas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Augalinės pieno alternatyvos - jų rūšys ir panaudojimas
@Shutterstock

Pastarąjį dešimtmetį augalinės pieno alternatyvos tapo tikra tendencija. Tačiau ji gimė ne vakar. Žinoma, kad sojų gėrimas buvo naudojamas tofu gamybai Kinijoje dar XIV a. Artimuosiuose Rytuose migdolų gėrimas pirmą kartą paminėtas dar anksčiau, XIII a. Įdomus tokio "pieniško" gėrimo gaminimo būdas buvo žinomas ir mūsų tolimiems protėviams. Senovėje žmonės dažnai gamindavo gėrimus iš grūdų, riešutų ir aguonų. Toks gėrimas buvo puikus gyvūninės kilmės produktų pakaitalas ir jau tais laikais žmonės pastebėjo puikias jo maistines savybes.


Augalinės pieno alternatyvos tinka žmonėms, kurie netoleruoja laktozės. Dėl sodraus skonio ir panašios tekstūros jos yra puiki alternatyva karvės pienui. Nepakeičiamos veganams, nes jose nėra jokių gyvūninės kilmės produktų.

Augalinius gėrimus vartoja ir sveikos gyvensenos principų besilaikantys žmonės, nes daugelyje jų yra naudingų vitaminų bei mineralų, nėra GMO ir cukraus, todėl idealiai tinka sveikai gyvensenai. Yra žmonių, kurie tiesiog mėgsta augalines pieno alternatyvas dėl jų skonio ir teikia joms pirmenybę prieš karvės ar ožkos pieną.

Augalinės pieno alternatyvos taip pat puikiai tinka prie kavos. Jos gali suteikti gėrimui saldų skonį nenaudojant cukraus. Jos taip pat išsiskiria savo skonių įvairove. Galite rinktis avižinį ir migdolų, sojų, ryžių gėrimą. Skirtingi skoniai jums tikrai suteiks energijos, reikalingos visai darbo savaitei.

Beje, augaliniai gėrimai laikomi pakankamai ilgai: vidutinis jų galiojimo laikas uždaru pavidalu gali būti iki metų. Tuo tarpu atidarytas jis išlieka šviežias 5 dienas.

O kuri gi augalinė pieno alternatyva yra geriausia? Galima drąsiai teigti, kad kiekviena rūšis yra savaip gera. Augaliniuose gėrimuose gausu B grupės vitaminų ir kitų mūsų organizmui reikalingų medžiagų. Įvairių rūšių gėrimai, gaminami iš riešutų, turi beveik visas šiuose riešutuose esančias savybes, vitaminus, mineralus ir riebalus. Svarbu, kad gėrimai būtų natūralūs ir be pridėtinio cukraus.


Migdolų gėrimas dažniausiai naudojamas pieniškų patiekalų receptuose. Jo dedama į kepinius, košes, kokteilius ir kavą.

Avižų gėrime yra beta gliukano, kalcio, mangano, vario, geležies, natrio, magnio ir B, H bei E grupės vitaminų.

Ryžių gėrimas - tai pasirinkimas žmonėms, kurie laikosi dietos be glitimo. Jis saugus diabetikams, alergiškiems ir centrinės nervų sistemos ligomis sergantiems žmonėms.

Sojų gėrime yra mažai sočiųjų riebalų ir jame nėra cholesterolio, jame esantys baltymai yra saugiausi, gerai virškinami, juose yra daug aminorūgščių.

Augalinės kilmės gėrimai dažnai tampa mėgstamų košių pagrindu. Pavyzdžiui, migdolų gėrimas grūdų kruopoms suteikia sodrų aromatą ir saldų bei riešutų skonį. Nereikia nerimauti dėl papildomų kalorijų, o jei nesate alergiški riešutams, tai kontraindikacijų praktiškai nėra.

Kokybiški „Naturli“ augaliniai pieno pakaitalai yra puikus sprendimas pakeisti įprastą pieną. 


Naturli turi platų gėrimų pasirinkimą: migdolų, ryžių, avižų gėrimus bei augalinį gėrimą „Do not call me m_lk“, kuriame apjungti soja, ryžiai, avižos ir migdolai.

O dar galima rinktis iš kreminės konsistencijos Barista linijos gėrimų. Jie nuostabiai išsiplaka, taip suteikdami Latte ar kapučino kavai aksominę tekstūrą. Kalbant apie kavos gaminimą, daugelis galvoja, kad kavos gaminimas yra menas. Tačiau su Naturli Barista gėrimais jums tikrai pavyks ir namuose pasigaminti fantastišką kavą.

Avižų gėrimas yra natūraliai saldus, dėl tirpiųjų skaidulų - kreminės tekstūros, o skonis yra neutraliausias iš visų pieno alternatyvų ir jis neužgožia kavos skonio. Todėl pavyks padaryti lygiai tokią pačią kavą, kaip barista mums patiekia kavinėje.


Žvalaus ryto glotnutis


Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 100 g špinatų
  • 200 g mėlynių
  • ½ avokado
  • 400-500 ml augalinio gėrimo „Naturli“

Gaminimo eiga:

Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

Straipsnio draugas: Naturli
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital