Žemaičių blynai orkaitėje - taip dar skaniau!

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Žemaičių blynai orkaitėje
@ Shutterstock
Žemaičių blynai orkaitėje
Žemaičių blynai orkaitėje
Autorius apie receptą: Labai skanūs, purūs ir minkštučiai blyneliai, o pagaminsite greičiau bei sveikiau negu kad įprastus. Už idėją labai ačiū Labai skanūs, purūs ir minkštučiai blyneliai, o pagaminsite greičiau bei sveikiau negu kad įprastus. Už idėją labai ačiū Odetai. Beje, įdarui galite rinktis bet kokį mėgiamą faršą - tiek vištienos, kalakutienos, tiek kiaulienos ar kitokį. Šiuos blynelius labai skanu valgyti su grietine arba graikišku jogurtu, o kai norisi labiau kaip pas močiutę - su sviesto-grietinės padažiuku (tirpintą sviestą sumaišau su grietine). (...daugiau) Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
15 vienetų bulvių (vidutinio dydžio, virtų su lupenomis)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
400 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite rankiniu trintuvu. Išminkykite su miltais, krakmolu, kiaušiniais ir druskyte.
2.
Svogūną susmulkinkite ir apkepinkite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
3.
Iš bulvių masė formuokite blynelius, į vidurį dėkite faršo įdaro, apspauskite bulvių mase ir lengvai paplokite, jog būtų plokštesnės formos.
4.
Blynelius iš abiejų pusių lengvai apkepkite įkaitintoje keptuvėje, o tada sudėkite į kepimo skardą, lengvai pridenkite folija ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, iki gražiai apskrus.
AUTORIUS: Jolita
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (10)
Ligita
2019-09-20 02:00
Be padazo jokio Ir gerai ATSAKYTI
Irena
2019-09-14 17:32
Šaltas bulves tarkuoju vidutinio dydžio (makaroniuku) tarka, labai gerai ATSAKYTI
Vaida
2019-09-11 21:59
Mėsmalės neturėjau tai dariau su rankine grūstuve, liko smulkių gabaliukų. Kitą kartą bandysiu su smulkiai sutarkuoti. O tešla gavosi labai lipni. Nors galutinis rezultatas buvo gan skanus, tai bandysiu dar sykį. ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:27
Jeigu tešla labai limpa, galite įdėti truputį daugiau kramolo. Arba suformuotus blynus dar truputyje krakmolo pavolioti. Nes vasarinės bulvės būna mažiau krakmolingos už žiemines, todėl ir gaunasi lipnesnė masė. ATSAKYTI
Vika
2019-09-09 19:56
Labai skanu ir paprasta! Aciu uz recepta, tikrai dar kartosiu! ATSAKYTI
Marija
2017-10-28 23:25
Mums laba patiko! Tik kita karta pries klojant folija blynus apipurksiu aliejumi - šiek tiek prilipo. ATSAKYTI
Grazina
2019-10-07 16:33
Dėkite kepimo popieriu, niekas neprilips ATSAKYTI
Rima
2017-06-18 23:10
vietoje miltu galima deti bulviu krakmola :) ATSAKYTI
Jolita
2017-08-10 10:46
Bet siaip skanu turetu buti :) ATSAKYTI
Sandra
2017-08-10 14:05
Tikrai skanu, man labai patiko, ne tokie riebūs kaip tie tradiciniai ir nereikia prie keptuvės stovėti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital