Žavingas migdolinis tortas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Migdolinis tortas su maskarpone
Migdolinis tortas su maskarpone
Migdolinis tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Išbandžiau ir aš dabar ant bangos visame pasaulyje esančius pyragus tartas/tortus su įvairiais kremais, papuoštus gyvomis gėlėmis, šviežiomis uogomis, macarons, Išbandžiau ir aš dabar ant bangos visame pasaulyje esančius pyragus tartas/tortus su įvairiais kremais, papuoštus gyvomis gėlėmis, šviežiomis uogomis, macarons, morengais, želė ir t.t. Tarto/torto forma gali būti įvairi - skaičiai, raidės, įvairiausios formos, žodžiai. Pâte sablée – tai klasikinis sausainių tešlos receptas iš trapios sviestinės tešlos. Ši tarta yra gaivi, lengvai pjaustosi, nelūžinėja. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
281 gramas miltų
100 gramų sviesto (šaldyto)
75 gramai migdolų miltų
63 gramai cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas kiaušinių trynių (didelio)
5 gramai druskos
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
35 gramai cukraus pudros
1 šaukštas vandens (šalto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis želatinos
pagal skonį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į virtuvės kombainą suberkite miltus, migdolų miltus, cukraus pudrą, druską, sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir elektriniu trintuvu viską sutrinkite. Trinkite apie 4 minutes mažiausiu greičiu iki smėlinės tekstūros.
2.
Dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį, kiaušinio trynį ir vanilės ekstraktą. Tada viską supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol tešla pradės "rinktis" į kamuoliuką.
3.
Tešla bus minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę, suformuokite stačiakampį ir palikite šaldytuve mažiausiai 2 valandoms.
4.
Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus ir išpjaustykite numerį/raidę/formą. Ant popieriaus nupieškite norimą trafaretą. Aš iškočiojau tris širdelės formos lakštus, o iš likusios tešlos iškepiau sausainiukus.
5.
Paruoštą numerį/raidę/formą kartu su kepimo popieriumi dėkite į kepimo formą ir kepkite 175 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių iki gražiai rusvos spalvos.
6.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens (garų) vonelėje, atvėsinkite.
7.
Elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, tada supilkite atvėsusią želatiną ir viską išplakite iki standumo. Grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponę.
8.
Per specialų dekoravimo maišelį su apvaliu antgaliu išspauskite kremą ant kiekvieno sausainio lakšto, ir papuoškite, kaip jums patinka. Vieną lakštą uždėkite ant kito.
9.
Prieš patiekiant būtinai palaikykite šaldytuve (aš laikiau per naktį), kad kremas suminkštintų lakštus, lengvai pjaustytusi ir nelūžinėtų.
10.
Video receptą radau čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Aiste
2023-07-26 20:06
Ką daryti jei pertepimas pradeda tirpti, leistis? ATSAKYTI
2023-03-09 16:24
Kokio skersmens antgali kremui naudojote? ATSAKYTI
Luka
2020-12-03 13:15
Sveiki. Ar tiktų grietinėlė 30% riebumo? ATSAKYTI
Raimonda
2020-12-04 10:45
Jeigu jūsų turima grietinėlė išsiplaka iki purumo - tiks :) ATSAKYTI
Luka
2020-12-04 22:06
O gal dar būtų galima tešlą dėti i kamerą (šaldiklį) kokiam pusvalandžiui, ar negalima? Dvi valandos labai daug, kai laikas spaudzia ATSAKYTI
Viktorija
2020-01-11 21:05
Kokio dydžio gaunasi tortukas iš tokio kiekio ingredientu? ATSAKYTI
Bandysim
2019-04-10 19:13
Kokio storio kocioti tešlą? Ir jei nori šokoladinio pagrindo pakanka kakavos? Ačiū ATSAKYTI
Lina
2019-04-11 10:28
Kažkas apie 0.5 cm :) Jei norite šokoladinio, dalį kvietinių miltų keiskite geros kokybės biria kakava, manau, apie 30 - 40 gramų turėtų pakakti. ATSAKYTI
Pabandem
2019-04-19 21:24
Sveiki,
Tešls gavosi kaip trupiniuocio. Išėmus iš šaldytuvo sunkiai minkesi todėl šiek tiek palaikiau kamb. Temp.. Vis tiek sunkokai. Viso proceso metu minkiau rankom. Ar tokia tešlą turi būti? Ar kzk reikėtų daryti kitaip? Ačiū už komentarus! ATSAKYTI
Diana
2019-04-20 19:57
Gali būti, kad perminkėte tešlą. Nes šio torto pagrindas yra trapios tešlos. Darant ne su kombainu, 1-ame gaminimo žingsnyje reikėtų ne minkyti tešlą, o trupinti pirštais, kad visas sviestas pasidengtų miltais. O kai tai nutinka, greitai supilti skytus ingredientus, kad tešla suliptų į kamuolį. Jeigu atrodo sausoka ir biri, įdėti 1-2 šaukštus šalto vandens, nes skirtingos miltų rūšys skirtingai brinksta. ATSAKYTI
Barbora
2019-02-03 15:47
Kodel tokienkeisti skaiciai, pvz., 281 g miltu? ATSAKYTI
Greta
2019-02-08 11:03
Nes toks receptas :) Konditerijoje neretai ingredienų kiekiai būna labai tikslūs tam, kad kepinys pavyktų būtent toks, koks sumanytas :) Jei neturite tokių tikslių svarstyklių, galite skaičius truputį apvalinti, pvz., dėti 280 gr miltų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital