Voveraičių mišrainė žiemai - nuostabiai skani

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Voveraičių mišrainė žiemai
Autorius apie receptą: Mišrainė patinka visiems, kurie jos ragavę. Ją tinka gaminti ne tik su voveraitėmis, bet ir su kitais grybais. Ši mišrainė labai praverčia, kai norisi greitai ir skaniai Mišrainė patinka visiems, kurie jos ragavę. Ją tinka gaminti ne tik su voveraitėmis, bet ir su kitais grybais. Ši mišrainė labai praverčia, kai norisi greitai ir skaniai užkąsti. Skanu su duona - tiesiog užsitepi šaltą mišrainę arba pašildytą. Taip pat gardu patroškinti su bulvėmis ar net sriubai! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo voveraičių (arba kitų grybų)
1.5 kilogramo svogūnų
1.5 kilogramo morkų
500 gramų pomidorų padažo
200 mililitrų aliejaus (kepimui)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Voveraites suberti į puodą, užpilti vandeniu ir keletą minučių apvirti (nuo užvirimo virti kokias 5 minutes). Jeigu naudosite kitus miško grybus, juos virkite ilgiau - kokias 20-30 minučių.
2.
Sogūnus supjaustyti norimo dydžio kubeliais ar plonais griežinėliais. Į keptuvę pilti aliejaus taip negailint (maždaug, kad užsidengtų aliejumi visas keptuvės plotas) ir suberti svogūnus bei kepti kol suminkštės.
3.
Kol kepa svogūnai pasiruošti morkas - jas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka.
4.
Kai iškeps svogūnai, juos sukrėsti į didelį puodą- troškintuvą, o į keptuvę vėl pilti nemaižai aliejaus ir kepti morkas, irgi kol suminkštės (ir svogūnų ir morkų man gavosi maždaug po vidutinio dydžio pilną keptuvę, žinoma po kepimo jų šiek tiek sumažėjo).
5.
Morkas ir grybus irgi sukrėsti pas svogūnus į puodą. Supilti pomidorų padažą, viską gerai išmaišyti ir troškinti maišant ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes.
6.
Troškinant man prireikė dar šiek tiek aliejaus, tad kelis kartus įpyliau po šlakelį. Taip pat nepamirškite pasūdyti bei pagardinti pipirais, vis ragaujant. Pastarųjų berti teks nemažai, nes pagaminamas nemažas kiekis mišrainės. Ir vis maišyti, maišyti.
7.
Pasiruošti stiklainius ir dangtelius, juos išgarinti ar sterilizuoti verdančiu vandeniu. Krėsti paruoštą karštą mišrainę į karštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Apversti dangteliais žemyn ir palikti atvėsti.
8.
Mišrainę laikyti vėsiai (jeigu neturite vėsaus rūsio, geriau laikykite šaldytuve). Tinka valgyti iškart arba kada norisi greitai ir skaniai užkąsti. Labai skanu su duona ar patroškinti su bulvėmis ar net sriubai!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ieva
2018-08-13 21:50
Kiek laiko galima laikyti saldytuve? Per kiek laiko suvartoti? ATSAKYTI
Diana
2018-08-14 12:48
Aš pernai dariau ir laikiau nuo vasaros iki kokio sausio - būtų laikęsi ir ilgiau manau, bet labai skani, suvalgėm visą :) ATSAKYTI
Liuda
2018-08-04 17:52
As sia misraine naudoju prie silkutes,labai skanu ATSAKYTI
Ala
2017-08-28 08:26
Tikrai labai skanu, vakar dariau ATSAKYTI
Audre
2017-07-29 11:26
Vakar dariau, net ir karsta labai skani buvo! ATSAKYTI
Viktorija
2017-07-28 17:41
Esu dariusi, tik ne su voveraitemis, o su baravykais, tikrai isskirtinai skani misraine. Valgydavom ir salta kaip uztepele, ir sildydavom su bulvem. Aciu Reda, kad priminei, reikes siemet vel pasigaminti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital