Vokiški mėsos maltinukai su grietinėlės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vokiški mėsos maltinukai su grietinėlės padažu
Autorius apie receptą: Tipiškas vokiškas patiekalas, kuris dažnai gaminamas ir mūsų šeimoje, bet kažkodėl juo dar su jumis nepasidalinau. Tad taisau padėtį ir rašau receptą. Tipiškas vokiškas patiekalas, kuris dažnai gaminamas ir mūsų šeimoje, bet kažkodėl juo dar su jumis nepasidalinau. Tad taisau padėtį ir rašau receptą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Kukuliams:
250 gramų maltos jautienos
250 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių (didelio arba 2 mažesnių)
1 šlakelis pieno
1 vienetas šviesių bandelių (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio)
2 vienetai ančiuvių
1 pundelis žalumynų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Virimui:
1 litras mėsos sultinio (arba vandens)
1 vienetas lauro lapų
1 pundelis petražolių
pagal poreikį pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
350 mililitrų sultinio (kuriame virė maltinukai)
150 mililitrų grietinėlės
60 gramų kaparėlių
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bandelę sulaužyti, dėti į dubenį, užpilti pieną ir palikti iki kol išbrinks. Tuomet gerai nuspausti.
2.
Į dubenį dėti maltą jautieną ir kiaulieną, išmirkusią ir nuspaustą bandelę.
3.
Ančiuvius, žalumynus, svogūną susmulkinti, sudėti į dubenį su malta mėsa, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti.
4.
Iš paruoštos masės formuoti nedidelius maltinukus.
5.
Į puodą pilti sultinį, berti pipirus, druską, petražoles, dėti lauro lapus, smulkintą svogūną ir užvirti. Sudėti maltinukus, virti ant nedidelės ugnies apie minučių. Tuomet išimti maltinukus, o sultinį perkošti.
6.
Padažui į keptuvę dėti sviestą ir ištirpinti, berti miltus ir išmaišyti, įpilti perkoštą sultinį, grietinėlę, berti cukrų, kaparėlius, druską, pipirus, įpilti citrinų sulčių, sudėti maltinukus ir kelias minutes patroškinti.
7.
Žalumynus susmulkinti, suberti į keptuvę ir permaišyti. Labai tinka tiekti su bulvėmis ar bulvių koše.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Alma
2022-03-09 13:17
Na, nezinau kaip cia tie anciuviai mesos maltinukuose... ATSAKYTI
Ilona
2022-03-09 14:51
Jų beveik nesijaučia, tik vos vos. Bet suteikia puikų skonį, jei mėgstate ančiuvius :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital