Autorius apie receptą:
Vokiškai šis skanėstas vadinamas "Kalter Hund" . Kažkuo primena mūsų numylėtą tinginį, tik čia sausainiai nelaužomi, o dedami sveiki. Darbo tikrai nėra daug, o skonis
Vokiškai šis skanėstas vadinamas "Kalter Hund" . Kažkuo primena mūsų numylėtą tinginį, tik čia sausainiai nelaužomi, o dedami sveiki. Darbo tikrai nėra daug, o skonis turtingas, išbandykite!
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų
juodojo šokolado
200 gramų
sausainių
150 gramų
sviesto
(arba kokosų aliejaus)
2 vienetai
kiaušinių
75 gramai
cukraus pudros
1 šaukštas
kakavos
(kokybiškos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Garų vonelėje ištirpintisviestą su juodu šokoladu. Šiek tiek atvėsinti.
2.
Dubenyje suplakti cukraus pudrą, kiaušinius ir kakavą iki vientisos masės. Į plakinį po truputį supilti pravėsusią sviesto ir šokolado masę. Gerai išmaišyti.
3.
Į stačiakampę kekso formą įtiesti maistinę plėvelę ir šokoladine mase ištepti dugną. Dėti sausainius, paliekant nedidelius tarpelius, kad nesiliestų, vėl pilti šokolado, vėl dėti sausainius, kol viską susluoksniuosite. Viršutinis sluoksnis turi būti šokolado.
4.
Dėti į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Aš dar pabarsčiau migdolų drožlėmis, nors orginaliame recepte jos nenaudojamos.