Vokiškas mielinis pyragas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vokiškas mielinis pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Iškepė minkštutėlis su traškiu viršumi. Iškepė minkštutėlis su traškiu viršumi. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
70 gramų cukraus
60 gramų sviesto
42 gramai šlapių mielių
16 gramų vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 mililitrų pieno
250 gramų aguonų
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
37 gramai vanilinio pudingo
Trupiniams:
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto (šalto)
pagal poreikį vandens
Sulaistymui:
50 gramų cukraus pudros
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti pieną, dėti sviestą ir pakaitinti iki kol sviestas ištirps. Suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Nuimti nuo kaitros ir atidėti atvėsti.
2.
Kai pieno masė atvės iki kūno temperatūros, sutrupinti mieles ir suberti į paruoštą masę, tuomet palaukti kol jos pradės putoti.
3.
Į dubenį suberti miltus, supilti paruoštą mielių masę, įmušti kiaušinį. Minkyti tešlą iki kol pradės nelipti prie rankų.
4.
Pridengti ir padėt į šiltą vietą, kad pakiltų.
5.
Įdarui į puodą pilti pieną, berti aguonas, cukrų, vanilinio pudingo miltelius, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Kaitinti nuolat maišant iki kol sutirštės. Tuomet atidėti iki kol pravės.
6.
Trupiniams į dubenį berti miltus, cukrų, dėti smulkiai supjaustytą sviestą ir pirštais sutrupinti iki trupinių masės.
7.
Paruoštą tešlą iškočioti iki 5 - 10 mm pailgo lakšto, padalinti aguonų masę ant viso lakšto ir paskirstyti per visą plotį. Susukti į vyniotinį, užspausti ir kraštus iš šonų.
8.
Paruoštą pyragą aptepti vandeniu ir užbarstyti trupinius.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 40 minučių.
10.
Apšlakstymui į dubenį berti cukraus pudrą, pilti citrinų sultis ir išmaišyti. Apšlakstyti iškepusio pyrago viršų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital