Vokiška šventinė duona (Partybrot)

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Vokiška šventinė duona (Partybrot)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2,5 a. š. mielių, sausų
250 ml pieno
60 g sviesto
2 v. š. cukraus
2 kiaušinių
560 g miltų
2 a. š. druskos
1 kiaušinio, bandelėms aptepti
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Į dubenį įpilti 100 ml truputį pašildyto pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps.
2. Pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
4. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
5. Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 – 1, 5 val.
6. Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 11 - 12 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą ar stačiakampę formą, pridengti ir kildinti, kol padvigubės (apie 30 minučių).
7. Patepti bandeles kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.
8. Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.

Skanaus!

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital