Vištienos sparneliai orkaitėje su česnakais ir medumi - be galo skanūs!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vištienos sparneliai orkaitėje su česnakais ir medumi
Autorius apie receptą: Visą savaitę galvojau, ką gi čia įdomesnio ir skanesnio paruošus šį sekmadienį. Įkvėpimas mane pagavo. Sugalvojau, kad labai noriu orkaitėje keptų sparnelių su Visą savaitę galvojau, ką gi čia įdomesnio ir skanesnio paruošus šį sekmadienį. Įkvėpimas mane pagavo. Sugalvojau, kad labai noriu orkaitėje keptų sparnelių su česnakais ir medumi. Nežinojau nei koks skonis bus, nei ką. Tik taip šovė į galvą, kad noriu, ir kad bus labai skanu. Neapsirikau... Manau, kad jei pabandysite šį receptą, tai tikrai neapsivilsite ir įtrauksite į savo nuolatinių valgių sąrašą. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų vištienos sparnelių
1 galva česnako
10 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas skysto medaus
2 šaukšteliai prieskonių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištos sparnelius nuplauti, nupešti likusias plunksnas, gerai nušluostyti popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Sparnelius gerai ištepti paruoštu padažu iš česnakų ir medaus.
2.
Padažui nulupti česnakų skilteles ir sudėti į aukštą blenderio stiklinę. Supilti skystą medų ir aliejų, suberti pipirus ir Vegetą/Vigorą. Viską labai gerai sutrinti. Gaunasi gana tiršta košelė. Va ja ir reikia gerai ištepti vištos sparnelius.
3.
Paruoštus sparnelius sudėti į kepimo maišelį, užrišti ir pavolioti, kad visas padažas gerai pasiskirstytų. Maišelį paguldyti ir prakirpti keliose vietose, kad kai keps galėtų išeiti garai.
4.
Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje (maždaug 180º - 200ºC) paskutinėje lentynoje. Iš pradžių kepti įjungus tik kaitinimą iš apačios, kad maišelio viršus nepradėtų anksčiau laiko svilti (pasirodo, česnakų padažas greitai svyla). Kepti apie 50 minučių. Paskui maišelį prakirpti ir apskrudinti sparnelius (kaitinimą įjungti iš viršaus, arba iš viršaus ir apačios). Iškepė labai sultingi, su saldumo gaidele ir česnako aromatu sparneliai. Labai tinka orkaitėje keptos bulvės ir šviežių daržovių salotos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Saule
2020-08-31 10:49
labai patiko ir kepam pakankamai dažnai! nesudėtinga, greitai paruošiama! Mėgstam eksperimentuoti su medumi, tai šį savaitgalį išbandėme šį https://www.broliumedus.lt/produktas/medus-su-spanguolemis-200g/ :) rekomenduojame ir kitiems! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital