Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
Autorius apie receptą: Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka sunaudoti likusią bulvių košę nuo praeitų pietų. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vištienos filė
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
200 mililitrų pieno
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 sauja žaliųjų žirnelių
1 pundelis laiškinių česnakų (smulkintų)
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis džiovintos žolelės
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Viršui:
6 vienetai bulvių
100 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutame. Sudedame į puodą, įberiame žiupsnį druskos, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir išverdame.
2.
Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis.
3.
Cukiniją supjaustome kubeliais, morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabalėliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas ir svogūną, pakepiname, kol suminkštės. Sudedame česnaką, pakaitiname, kol apsklis aromatas. sudedame vištieną ir kepame, kol ši apskrus. Sudedame cukiniją, žirnelius. Įdedame sviesto, pabarstome druska.
5.
Miltus suberiame į pieną ir gerai išmaišome. Užpilame ant troškinio, pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Pakaitiname, kol troškinys pradės tirštėti.
6.
Viršui išvirtas bulves sutriname. Įdedame sviesto, pieno. Gerai išmaišome.
7.
Į kepimo formą dedame troškinį. Ant viršaus gražiai paskirstome bulvių košę. Šakute galima gražiai „pašiaušti“ viršų.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min, kol apkepo viršus pradės gražiai skrusti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Raimonda
2021-03-04 07:40
Žirneliai šaldyti? ATSAKYTI
Greta
2021-03-04 09:59
Tinka ir šaldyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital