1.
Dubenėlyje sumaišome prieskonius – druską, juoduosius pipirus, paprikas. Visko dedame pagal skonį, taip pat drąsiais juos keiskite į savo mėgstamiausius.
2.
Apibarstome prieskoniais vištienos blauzdeles, sudedame trintą ar smulkiai pjaustytą česnaką, užpilame aliejaus ir gerai ištriname mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paliekame apie 30 min. pasimarinuoti.
3.
Sudedame blauzdeles į kepimo indą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tol kol blauzdelės iškeps.
4.
Iškeptas blauzdeles truputį atvėsiname, kad būtų įmanoma pjaustyti. Nuimame nuo kaulo mėsą, ją supjaustome, sudedame į indą. Kaulų neišmetame, bet gražiai nuvalome ir atidedame į šalį.
5.
Į mėsą įdedame 2 kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišome.
6.
Tešlai miltus sumaišome su druska, cukrumi, kepimo milteliais.
7.
Atskirame inde įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir įpilame aliejaus, išmaišome. Kai išmaišome, supilame šią skystą masę ant padarytos birios ir maišome, po to minkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, truputį limpanti prie rankų.
8.
Stalviršį šiek tiek patepame aliejumi. Paruoštą tešlą supjaustome į 7 dalis, iš kiekvienos suformuojame blyną. Viską daryti pirštais, be kočėlo.
9.
Į vieną tešlos blynelį vidų sudedame septintadalį įdaro, viduryje pastatome kaulą ir sulipdome tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Taip suformuosime krepšelį su kaulu.
10.
Sustatome krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tešla turi būti gražiai apskurdusi.