2 valgomuosius šaukštus kambario temperatros sviesto sutrinti su garstyčiomis . Šią masę sumaišyti. su vištiena ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
Sudėti vištieną į įkaitintą keptuvę kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Vištieną pabarstyti druska, pipirais, supilti sultinį. Kai sultinys užvirs, sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jeigu naudojate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).
Vištieną apversti ir supilti grietinėlę. Užvirus grietinėlei, troškinti (uždengus) dar 10 - 15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą (gilią skardą), apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.
Sviestą išlydyti puode ar keptuvėjė, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti karamele ir riešutais. Per sietą perkošti sviestą.
Šviežias bulves, nuskusti, perpjauti į 4 dalis ir virti pasūdytame vandenyje apie pusvalandį. Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, berti muskato riešuto, druskos, pipirų bei dar kartą viską sutrinti.
Svogūną supjaustyti mažyčiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais. Viską gerai išmaišyti.
Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Troškinti 20 minučių (uždengus dangtį).
Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir salotų lapais (juos suvynioti į vamzdelius).
Skanaus