1.
Ruošiame tešlą: kombaino dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus.
2.
Dubenėlyje sumaišome šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles. Paliekame minutei, kol suputos. Supilame į miltus ir minkome tešlą.
3.
Į tešlą supilame lengvai išplaktą kiaušinį ir, jei ingredientai nesusiformuoja į vientisą tešlą, dar šiek tiek vandens. Sudedame minkštą sviestą. Galiausiai suberiame druską. Minkome, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių ir taps glotni. Pastebėjau, kad su viso grūdo miltais šis procesas kiek užtruks.
4.
Tešlą dedame į aliejumi išteptą švarų dubenį ir statome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, 1 - 2 valandoms.
5.
Tešlą išverčiame ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame stačiakampį (apie 20x35 cm).
6.
Ištepame minkštu sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Užtepame dosnų sluoksnį šokoladinio lazdyno riešutų kremo ir rankomis sutrupiname sausainius.
7.
Imame už ilgosios kraštinės, kuri yra prieš mus, ir suvyniojame į ritinį. Supjaustome ~6 cm pločio riekėmis.
8.
Riekeles pastatome ant nupjautos pusės, dedame į sviestu išteptą skardą (ją galima pabarstyti cukrumi). Man išėjo 7 bandelės, jas išdėliojau palikdama tarpelius. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol pakils, apie 1 valandą.
9.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Kepame apie 20 minučių, arba kol iškeps. Ištraukiame ir paliekame šiek tiek pravėsti.
10.
Pasiruošiame padažą: išlydome šokoladą kartu su pienu nedideliame prikaistuvyje ar mikrobangų krosnelėje. Supilame citrinos sultis. Beriame cukraus pudrą, išmaišome. Cukraus pudros kiekį reguliuokite pagal tai, kokio tirštumo padažo norisi.
11.
Padažu apliekite pravėsusias bandeles.