Autorius apie receptą:
Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog
Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.
(...daugiau)(...mažiau)
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų
bulvių
(virtų su lupena)
5 šaukštai
miltų
1 vienetas
kiaušinių
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dar šiltas bulves nulupti, sutrinti, berti miltus, įmušti kiaušinį, pagardinti druska. Gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Jei reikia, berkite daugiau miltų.
2.
Iš bulvių masės kočioti pailgas juosteles, pjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
3.
Dėti virti į verdanį, pasūdytą vandenį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos vos virsnotų. Kai virtinukai iškils, virti apie 10 minučių.
4.
Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.