Vengriškas vištienos troškinys

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vengriškas vištienos troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vengriškas vištienos troškinys
Vengriškas vištienos troškinys
Autorius apie receptą: Labai paprastai pagaminamas, tačiau kupinas sodraus skonio patiekalas, kuris patiks visiems šeimos nariams. Šis troškinys kilęs iš Vengrijos ir ten žinomas pavadinimu Labai paprastai pagaminamas, tačiau kupinas sodraus skonio patiekalas, kuris patiks visiems šeimos nariams. Šis troškinys kilęs iš Vengrijos ir ten žinomas pavadinimu vištienos paprikašas, nes padažo pagrindą sudaro būtent saldžios paprikos milteliai. Tad nenustebkite, jei recepte nurodytas jų kiekis pasirodys didelis - jie suteiks padažui sodrų, bet tikrai neaštrų skonį, kuris tobulai susilies su gerai išsitroškinusiais vištienos gabalėliais. Žinoma, paprikos miltelių kiekį galite koreguoti ir pagal save. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas vištienos (naudojau perpus blauzdeles ir šlauneles)
500 mililitrų vištienos sultinio
200 gramų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos
2 vienetai pomidorų (nebūtina)
3 šaukštai kvietinių miltų (padažui sutirštinti)
3 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto (arba jei autentiškai vengriškai - taukų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
2 petražolių (ar kitų mėgiamų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame puode įkaitinti sviestą. Per kelis kartus apkepti vištieną iki gražiai apskrus ir abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėti į lėkštę.
2.
Kol kepa vištiena, smulkiai supjaustyti svogūnus, mažais kubeliais - pomidorus ir papriką, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į ta patį puodą, kur kepė vištiena, sudėti pjaustytus svogūnus ir pakepinti 3-4 min iki švelniai apskrus. Sudėti smulkintą česnaką, pomidorus ir papriką ir maišant pakepinti dar 2-3 minutes.
4.
Nukelti puodą nuo kaitros, suberti saldžios paprikos miltelius ir išmaišyti. Grąžinti į puodą vištieną, supilti sultinį, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir užvirinti. Tada uždengus dangčiu troškinti 40-50 minučių ant nedidelės kaitros iki vištiena bus minkštutė, krentanti nuo kaulų. Išgriebti vištieną į dubenį ir uždengti dangčiu.
5.
Į nedidelį dubenėlį dėti grietinę, berti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės, įpilti šiek tiek sultinio iš puodo ir vėl išmaišyti. Tada šį grietinės mišinį nuolat maišant per kelis kartus sudėti į puodą su sultiniu. Pakaitinti ant vidutinės kaitros kelias minutes iki padažas sutirštės.
6.
Į padažą grąžinti vištieną. Patiekiant galima pagardinti žalumynais pvz. petražolėmis ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital