Velykų pyragas

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykų pyragas
Velykų pyragas
Velykų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
400 ml pieno
50 g presuotų mielių
220 g sviesto arba 100 ml alyvuogiu aliejaus
3 kiaušinių
1 kiaušinio, plakiniui (pyragui aptepti)
1 stiklinės cukraus
10 g druskos
20 g vanilinio cukraus
100 g razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:

Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti pašildytame piene , palikti 10 min., kol mielės iškils. Po to, supilti 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.

Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, supliti aliejų ir viską supilti į pakilusią tešlą. Suberti likusius 500 g miltus, druską ir viską labai gerai išmaišyti, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Pabaigoje įminkyti razinas. Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą ir kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C apie 30 min. Tada pamažinti temperatūrą iki 180°C temp.. Kepti apie 1 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio.  

AUTORIUS: Almina
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital