Veganiški sklindžiai su avinžirnių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Veganiški sklindžiai su avinžirnių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Autorius apie receptą: Žiemą, kad nepristigtume jėgų, reikia valgyti sočiai. Šiandien noriu pasidalinti tikrai sočiu užkandžio receptu augalinės kilmės, kuris tiks ir veganams. Recepto Žiemą, kad nepristigtume jėgų, reikia valgyti sočiai. Šiandien noriu pasidalinti tikrai sočiu užkandžio receptu augalinės kilmės, kuris tiks ir veganams. Recepto "žvaigždė" - avinžirniai. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų avinžirnių miltų
100 gramų kvietinių miltų
240 mililitrų mineralinio vandens (negazuoto)
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 saujelė petražolių (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 žiupsnelis maltos kalendros
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
pagal skonį druskos
Užtepimui:
160 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
5 vienetai džiovinti pomidorai aliejuje
5 šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai)
0.5 saujos riešutų ir sėklų mišinio (žemės riešutų)
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai avinžirnių ir kvietinius miltus, maltą kalendrą, ciberžolę, kajeno pipirus, alyvuogių aliejų, druską ir natūralų mineralinį vandenį sumaišykite dubenyje.
2.
Susmulkinkite svogūną, česnako skiltelę, petražoles ir įmaišykite į tešlą.
3.
Sklindžius kepkite gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje po 2 min iš abiejų pusių.
4.
Užtepėlei riešutus ir sėklas pakepiname ant sausos keptuvės iki lengvai auksinės spalvos.
5.
Avinžirnius, pomidorus, riešutus ir sėklas, aliejų, prieskonius sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagal poreikį sureguliuojame skonį prieskoniais, o konsistenciją - aliejumi. Tikslų aliejaus kiekį žiūrėkite pagal užtepėlės konsistenciją, kad nebūtų labai sausa ar atvirkščiai labai skysta.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital