Autorius apie receptą:
Fantastiškai skanūs ledai. Braškės ir bazilikas tobulai dera tarpusavyje. Patiko visai šeimai.
Fantastiškai skanūs ledai. Braškės ir bazilikas tobulai dera tarpusavyje. Patiko visai šeimai.
Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų
braškių
200 gramų
kokosų grietinėlė
50 gramų
kokosų žiedų cukraus
6 vienetai
baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes pavirti labai trumpai, kad tik suminkštėtų, ir sutrinti (turi išeiti 300 g). Galima naudoti ir šviežias, reikės 300 g.
2.
Į puodą dedame kokosų grietinėlę, baziliko lapelius, beriame cukrų. Maišydami, kaitiname tol, kol ištirps cukrus, bet neužverdame!
3.
Nukeliame nuo ugnies ir sutriname smulkintuvu. Dedame braškių tyrę ir sutriname dar kartą.
4.
Masę pilame į formeles ir dedame į šaldymo kamerą.
Patarimai:
•
Jei naudosite šviežias braškės, konsistencija nebus labai švelni. Bet skanu ir taip, ir taip.
•
Galima naudoti kokosų pieną iš skardinės, bet reikia būtent kietosios dalies.