Veganiškas medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Veganiškas medaus tortas
Autorius apie receptą: Kiekviena mūsų šeimos šventė anksčiau neapsieidavo be medaus torto. Labai skanius tortus mums kepdavo močiutės sesuo. Kadangi labai mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, Kiekviena mūsų šeimos šventė anksčiau neapsieidavo be medaus torto. Labai skanius tortus mums kepdavo močiutės sesuo. Kadangi labai mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, nusprendžiau išsikepti sveikesnę šio torto versiją bei padaryti jį veganišku. Jeigu nevalgote medaus, keiskite klevų sirupu. Tuomet, aišku, tai būtų nebe "Medutis", o tikras "Klevutis". Bet vis tiek bus labai skanu. Ši tešla taip pat tinka meduoliams. (...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų speltų miltų
250 gramų pilno grūdo miltų
100 gramų dirbtinio medaus
100 gramų kokosų aliejaus (šalto)
150 gramų cukranendrių cukraus
50 gramų vandens
12 šaukštų vandens (linų sėmenims)
4 šaukštai linų sėmenų
1 šaukštelis sodos
Kremui:
400 gramų kokosų pieno (20-23%)
3 šaukštai dirbtinio medaus (skysto)
2 šaukštai cukranendrių cukraus
2 šaukštai krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš pradžių reikia padaryti linų sėmenų "kiaušinį". Sumalame linų sėmenis ir užpilame 12 šaukštų kambario temperatūros vandens.
2.
Į mažą puodą dedame medų, beriame cukrų ir pilame 50 g vandens. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps. Beriame sodą ir kaitiname dar porą minučių. Į masę dedame kokosų aliejų ir kaitiname, kol ištirps. Supilame linų sėmenis, išmaišome. Masę perpilame į didelį dubenį.
3.
Į šiltą masę po truputį beriame miltus. Maišome šaukštu. Kai šaukštu bus sunku maišyti, tešlą pradedame minkyti rankomis. Miltus geriau berti po truputį, nes gali prireikti mažiau. Užmaišome minkštą, vos vos prie rankų limpančią tešlą. Padarome rutulį, susukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms (galima tešlą pagaminti iš vakaro).
4.
Tešlą padaliname į 10 dalių ir labai plonai iškočiojame (aš kočiojau lyg plonai, bet tešlą labai gerai kyla, tai galėčiau kočioti dar ploniau). Išpjauname apskritimus pagal kepimo formą (aš naudojau kepimo formą 12 cm).
5.
Lakštus kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Lakštus atvėsiname kepimo formoje ir tik po to perkeliame.
6.
Kremui į nedidelį puodą pilame kokosų pieną, medų, beriame cukrų, krakmolą ir gerai permaišome. Maišant, kaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Sumažiname ugnį ir, maišant, verdame, kol kremas sutirštės (5-8 min). Atvėsiname ir pastatome į šaldytuvą. Kremą aš paruošiau iš karto po to, kai užmaišiau tešlą.
7.
4 lakštus sutriname maisto smulkintuvu.
8.
Ant lėkštės užlašiname lašiuką kremo ir dedame pirmą lakštą ir gausiai aptepame kremu. Kartojame su visais lakštais. Aptepame visą tortą likusiu kremu ir apibarstome trupiniais. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
9.
Papuošiame uogomis ir tiekiame.
Patarimai:
Iš šio kiekio tešlos išeina apie 10 lakštų 15 cm. Man išėjo daugiau, nes naudojau mažesnę formą ir dariau 2 tortukus.
Cukraus ir medaus kiekio patarčiau nemažinti, nes tortas išeina nesaldus (aš nemėgstu saldžių desertų, tai man buvo kaip tik).
Oksana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Mantas
2023-12-17 13:44
Kas čia per nesamonė ATSAKYTI
Ilona
2021-10-13 17:40
Sveiki, o jei cukranendriu cukru keisti paprastu arba ruduoju cukruni- kiek vietoje 150g jo deti? ATSAKYTI
Greta
2021-10-14 09:15
Rudasis cukrus ir yra cukranendrių cukrus :) Jei keisit baltuoju, rekomenduočiau jo dėti kiek mažiau, nes jo saldumas intensyvesnis. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital