Varškinės spurgos

AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Varškinės spurgos
Autorius apie receptą: Tiesiog tobulos varškinės spurgos! Nesudėtingai pagaminamos, bet skonis neprilygsta jokioms kitoms. Purios, minkštutėlės, vertos nuodėmės! Tiesiog tobulos varškinės spurgos! Nesudėtingai pagaminamos, bet skonis neprilygsta jokioms kitoms. Purios, minkštutėlės, vertos nuodėmės! Karolina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
220 gramų kvietinių miltų
75 gramai cukraus
9 gramai kepimo miltelių
5 gramai vanilės esencijos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Pabarstymui:
30 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vanile išplakti iki standumo. Tai užtrunka apie 5-7 min. Sudedame varškę, dar šiek tiek paplakame. Varškę šiomis spurgoms naudoju tą iš didelių blokų po 1 kg. Ji tokia šlapesnė, bet vis tiek išlieka biri. Puikiai tinka šiam receptui.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę.
3.
Kadangi noriu, kad visos spurgos būtų vienodo dydžio, aš jas sveriu. Bet tai tikrai nėra būtina. Aš formuoju spurgas po 80 g. Prieš pradedant formuoti, susivilgykite rankas aliejumi. Taip bus lengviau formuoti apvalią spurgų formą, nelips prie rankų. Gnybkite masės, stenkitės kuo labiau suapvalinti spurgas.
4.
Aliejų įkaitinti iki 170 C laipsnių. Patogu patikrinti, ar jau įkaitęs, batono gabaliuku. Jei įmetus, iškart pradeda kepti, reiškiasi galima pradėti spurgų kepimą. Kepant ugnį sumažinti iki vidutinės. Kepti apie 5 min, kol spurgos gražiai paruduoja. Kepant, spurgų vartyti nereikės, jos pačios savarankiškai atlieka šį darbą.
5.
Iškepusias apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Karolina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital