Varškinis tinginių tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
Varškinis tinginių tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Varškinis tinginių tinginys
Varškinis tinginių tinginys
Varškinis tinginių tinginys
Autorius apie receptą: Tinginių tinginys, nes greičiau pagaminti skanaus pyrago turbūt neįmanoma :) Šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo Tinginių tinginys, nes greičiau pagaminti skanaus pyrago turbūt neįmanoma :) Šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra, kaip aprašyta patarimuose recepto apačioje. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgiamais riešutais. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
2 pakeliai sausainių (Selga ar panašių)
600 gramų varškės
200 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos razinų (galima nedėti)
2 šaukštai citrinų sulčių (arba svarainių sirupo ar kitos rūgštelės)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Razinas užpilti verdančiu vandeniu, minutę palaikyti ir gerai nuvarvinti.
2.
Į dubenį sudėti varškę, kubeliais pasmulkintą kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilini cukrų. Rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) viską sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. Paragauti, ar patinka skonis - jeigu norisi saldžiau, įdėkite dar cukraus, jeigu trūksta rūgštelės - įpilkite dar šiek citrinos sulčių.
3.
Į varškės masę šaukštu įmaišyti razinas.
4.
Ant medinės lentelės išdėlioti pusę sausainių suformuojant kvadratą arba stačiakampį. Juos aptepti varškės kremu. Ant viršaus uždėti likusius sausainius, lengvai paspaudžiant.
5.
Skanėstą pridengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą sustingi bent 1-2 valandoms (o dar geriau - nakčiai).
6.
Pjaustyti aštriu peiliu palei sausainių linijas ir gardžiuotis!
Patarimai:
Pastovėję pridengti per naktį sausainiai suminkštėja, bet jeigu norite valgyti greičiau arba tiesiog mėgstate minkštučius sausainius, tą sausainių pusę, kuri liesis su kremu, patepkite trupučiu pieno.
Jeigu norite šventiškiau, paruoštą skanėstą galite aplieti tirpintu šokoladu: 100g šokolado ištirpinkite virš garų vonelės. Į ištirpusį šokoladą pamažu įmaišykite 80 ml šilto pieno ir šia mase apliekite pyragą.
Labai skanu razinas pamirkyti rome arba apelsinų sultyse, o į varškės kremą tinka įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės.
Jeigu nenorite daryti pjaustomo pyrago, tiesiog varškės kremu sutepkite po du sausainukus formuodami atskirus pyragėlius "greitukus" :-)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Elvyra
2019-03-14 20:47
Isbandyta, puiku!!! ATSAKYTI
Dalia
2019-03-12 19:27
Paprastas, bet tikrai labai labai skanu, kaip vaikysteje :) ATSAKYTI
karina
2016-04-10 20:53
Labai skanu! ATSAKYTI
Atėnė
2015-06-30 22:56
Mmm... nostalgija, prisiminus darželio laikus. ATSAKYTI
gilute
2012-10-31 15:26
Galima riesutu dar ideti, labai skaniai atrodo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis