Varškės keksiukai su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės keksiukai su obuoliais
Varškės keksiukai su obuoliais
Varškės keksiukai su obuoliais
Varškės keksiukai su obuoliais
Varškės keksiukai su obuoliais
Autorius apie receptą: Aš jaučiu didelę silpnybę kepiniams su varške. Keksiukuose ar pyraguose ji kartais taip sugeba pasislėpti tik suteikdama malonų poskonį ir tekstūrą. O čia dar į kompaniją Aš jaučiu didelę silpnybę kepiniams su varške. Keksiukuose ar pyraguose ji kartais taip sugeba pasislėpti tik suteikdama malonų poskonį ir tekstūrą. O čia dar į kompaniją įsilieja obuoliai. Tobulas rudens desertas. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 10 keksiukų. Užtruksite gaminat apie 20 min ir 20 min keksiukai keps. Recepto šaltinis kulinarinė knyga Banga Mundėnaitė „Saldumynų banga“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
260 gramų kvietinių miltų
215 gramų obuolių
185 gramai varškės (pertrintos)
2 vienetai kiaušinių
115 gramų sviesto (tirpinto)
100 gramų rudojo cukraus
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai malto cinamono
0.5 šaukštelio druskos
Papildomai:
1 šaukštas kvietinių miltų (obuoliams apvolioti)
Trupiniams:
75 gramai kvietinių miltų
75 gramai rudojo cukraus
40 gramų sviesto (kambario temperatūros)
30 gramų avižinių dribsnių
1 šaukštelis malto cinamono
Papuošimui:
1 vienetas obuolių
15 gramų sviesto
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinius išsukame su abiejų rūšių cukrumi ir vanilinu. Supilame jau tirpintą ir pravėsusį sviestą, sudedame pertrintą varškę ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus kartu su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų miltų.
2.
Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais, apvoliojame miltuose ir atsargiai įmaišome į tešlą.
3.
Trupiniams gabalėliais supjaustome kambario temperatūros sviestą.
4.
Dubenėlyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius ir cinamoną su druska. Sudedame sviestą. Triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai, panašūs į šlapią smėlį.
5.
Į keksiukų formeles pilame tešlos. Pabarstome viršų trupiniais.
6.
Kepame gerai įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 min.
7.
Papuošimui karamelizuojame obuolius. Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis. Pabarstome cukrumi.
8.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame cukruotus obuolius. Kepame apie 4 – 5 min, vis pavarstant, kol šiek tiek suminkštės ir apsitrauks karamele. Obuolius išimame į lėkštę ir leidžiame visiškai atvėsti.
9.
Karamelizuotų obuolių skilteles išdėliojame ant iškeptų keksiukų.
Patarimai:
Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 10 keksiukų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital