Varškės ir maskarponės desertas su želė ir aguonomis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Varškės ir maskarponės desertas su želė ir aguonomis
Varškės ir maskarponės desertas su želė ir aguonomis
Varškės ir maskarponės desertas su želė ir aguonomis
Autorius apie receptą: Gaivus žiemos švenčių desertas, jei visai nenorite ilgai suktis virtuvėje ar kaisti orkaitės (o gal ji užimta kepamais užkandžiais?). Desertą - tortą galima paruošti iš Gaivus žiemos švenčių desertas, jei visai nenorite ilgai suktis virtuvėje ar kaisti orkaitės (o gal ji užimta kepamais užkandžiais?). Desertą - tortą galima paruošti iš anksto, o prieš patiekiant išimti iš šaldytuvo, pjaustyti ir gardžiuotis! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
540 gramų varškės (žr. patarimus)
250 gramų maskarponės sūrio
10 šaukštų grietinėlės, liesos (apie 150 gr + 6 šaukštų želatinai)
2 pakeliai želės (naudojome Dr. Oetker citrinų ir vyšnių skonių)
4 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
3 šaukštai želatinos (nubrauktų, naudojome Dr. Oetker)
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
pagal poreikį pabarstukų (naudojome Dr. Oetker)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto paruošti želė pagal nurodymus ant pakuotės. Vietoje 500 ml naudoti po 250 ml vandens. Palikti atvėsti, tuomet padėti į šaldytuvą visiškai sustingti.
2.
Želatiną užpilti 6 šaukštais šaltos grietinėlės ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pašildykite virš garų vonelės, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti). Palikite šiek tiek atvėsti.
3.
Varškę, maskarponę, 10 šaukštų grietinėlės, cukrų, vanilinį cukrų sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu) iki vientisumo. Neturi matytis varškės grūdelių. Paragauti, ar pakanka saldumo, jei norisi, dėti dar cukraus.
4.
Atvėsusią želatiną, toliau trinant, plona srovele supilti į varškės masę ir gerai pertrinti, kad tolygiai pasiskirstytų masėje.
5.
Suberti ir įmaišyti aguonas.
6.
Želė supjaustyti mažais kubeliais ir įmaišyti į varškės masę.
7.
Viską sudėti į formą (naudojome silikoninį žiedą, su skylute viduryje. Formos skersmuo 24 cm, aukštis 5.5 cm). Išlyginti paviršių.
8.
Formą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriau pernakt visiškai sustingti.
9.
Ant sustingusio deserto uždėti lėkštę, apversti, nuimti formą.
10.
Papuošti pabarstukais.
Patarimai:
Varškę galima naudoti sausesnę, iš maišelio, tuomet reikėtų trupučio daugiau grietinėlės ir ją labai svarbu kuo geriau sutrinti, kad pagaminto deserto tekstūra būtų kuo švelnesnė. Renkantis drėgnesnę iš kvadartinių pakelių pakaks nurodyto grietinėlės kiekio.
Priklausomai nuo naudojomos grietinėlės ar pieno, jos gali reikėti kiek daugiau ar mažiau: masė turi būti ne skysta, o labai tiršta ir kremiška.
Jei šaldytuve mažai vietos ir neturite lygios lentynėlės, kur pastatyti formą, ją statykite ant lėkštės ir tuomet į šaldytuvą - tuomet silikoninė forma stovės stabiliai, nepersikreips ir desertas dailiai sustings.
Jeigu patiekiant desertas sunkiai išsiimtų iš formos, tiesiog formą su tortu trumpam pamerkite į šilto vandens vonelę, tada tortas išsiims daug lengviau. Būkite atsargūs, kar vanduo nepatektų į formą!
RECEPTO DRAUGAS: Dr. Oetker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alė
2020-01-02 13:07

Tikras skanumėlis! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital