Uogomis ir žele įdarytas arbūzas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Uogomis ir žele įdarytas arbūzas
Autorius apie receptą: Tobulas ir sveikas desertas karštai vasaros dienai - tereikia tik šaldytuvą pasukti ant didesnio šaldymo. Darydavau vis apelsinų puseles įdarytas uogomis. Šitą idėją Tobulas ir sveikas desertas karštai vasaros dienai - tereikia tik šaldytuvą pasukti ant didesnio šaldymo. Darydavau vis apelsinų puseles įdarytas uogomis. Šitą idėją pamėtėjo sūnus - sakė, kad įdarytą arbūzą uogomis ar vaisiais matė internete. Kadangi recepto nebuvo, teko pačiai atradinėti, kurios uogos tinka, o kurios nelabai. Labai tinkamos uogos tos, kurios gerai persipjauna, gražiai atrodo perpjautos, nėra labai kietos ir nėra smulkios. Gaminau šitą gardumyną kelis kartus. Pirmą kartą dėjau braškes, žalias vynuoges, juodus ir baltus serbentus, šilauoges ir arbūzo gabaliukus. Serbentai nelabai tinka dėl savo smulkumo - nepersipjauna jie, o išsiverčia. Arbūzas man keistokai skoniu sudera su uogomis, bet galima dėti, jei trūksta masės, nes visai gražiai atrodo, pjaunasi. Kitą kartą dariau iš braškių, vynuogių, šilauogių ir aviečių, kurios labai dera, bet ne sezono metas, tai nusipirkau mažai...Bet išėjo tobulas skonis ir vaizdas! Želę aš gaminau žalią, bet galima imti ir kitas spalvas. Arbūzas turi būti nedidelis, nes labai sunkiai pjausis žievė, jei didesnis. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2.5 kilogramo arbūzo (mažo)
800 gramų braškių
500 gramų žaliųjų vynuogių
400 gramų šilauogių
200 gramų aviečių
77 gramai kivių želė (1 pakelio)
20 gramų želatinos
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 litras vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Uogų reikia daug - šiek tiek mažiau, nei sveria pats arbūzas. Jo viršų reikia nupjauti ir išskobti minkštimą.
2.
Uogas gerai nuplauti, sumaišyti ir sudėti į arbūzą.
3.
Želę ir želatiną ištirpinti litre karšto (ne verdančio) vandens. Ištirpinti ir vanilinį cukrų bei cukraus pudrą, jei norisi saldžiau. Atvėsinti.
4.
Kai pravėsta, želę pagardinti citrinos sultimis ir visiškai atvėsintą supilti ant uogų. Uždengti nupjauta arbūzo dalimi (ji man prisiklijavo, tai tik privalumas, jei norime arbūzą šaltkrepšyje kur nors vežtis).
5.
Per naktį laikyti šaldytuve.
6.
Supjaustyti geriau dantytu peiliu norimomis formomis. Koks gaivumas!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital