Turkiškos plikytos tešlos spurgytės

AUTORIUS:
Raimonda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Tukiškos plikytos tešlos spurgos
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios turkiškos spurgytės Tulumba. Mums jos kiek neįprastos savo tešla - ji plikyta, todėl šiek tiek primena ispaniškas Churros spurgas. Beje, spurgos tokios skanios, kad Labai skanios turkiškos spurgytės Tulumba. Mums jos kiek neįprastos savo tešla - ji plikyta, todėl šiek tiek primena ispaniškas Churros spurgas. Beje, spurgos tokios skanios, kad graikai teigia, jog Tulumba yra jų sugalvotas skanėstas. Spurgos mirkomos atvėsusiame sirupe, todėl valgomos šilsvos arba visai šaltos, jeigu visų nesuvalgysite, laikykite šaldytuve. Receptą radau youtube, išbandžiau ir noriu pasidalinti su Jumis! (...daugiau) Raimonda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
Tešlai:
470 mililitrų vandens
270 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
30 gramų sviesto
3 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas krakmolo
Sirupui:
670 gramų cukraus
470 mililitrų vandens
1 šaukštas citrinų sulčių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia paruošti sirupą: vandenyje, kaitinant, ištirpinti cukrų, kaitinti, kol užvirs. Pilti citrinos sultis, išmaišyti ir nuimti nuo kaitros. Palikti atvėsti.
2.
Tešlai puode kaitinti vandenį su sviestu, kol sviestas ištirps. Vienu ypu suberti miltus ir, toliau kaitinant, maišyti, kol masė "sušoks" į tešlą ir bus nelipni. Jei tešla neatrodo pakankamai standi, dar pakaitinkite. Perdėti į švarų indą ir palikti 10 minučių atvėsti.
3.
Į tešlą suberti krakmolą ir manų kruopas, įmušti vieną kiaušinį. Kruopščiai maišyti, kol tešla visiškai susijungs su kiaušiniu, tik tuomet įmušti antrą kiaušinį, vėl maišyti, iki visiško susijungimo, įmušti trečią kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišyti. Kiaušinius galima įplakti elektriniu plakikliu, nedideliu greičiu.
4.
Tešlą sudėti į konditerinį maišą, platesniu žvaigždės formos antgaliu. Galima naudoti ir konditerinį švikštą, bet į jį tilps mažiau tešlos, todėl reikės dažniau papildyti.
5.
Keptuvėje ar storadugniame puode įkaitinti tiek aliejaus, kad jo sluoksnis būtų maždaug 2 - 3 cm. Į aliejų įspausti pailgą tešlos juostelę, galiuką nupjaunant aliejumi pateptu peiliu. Kaip tai padaryti, detaliau galite pamatyti šiame video. Jas galite kepti trumpesnes ar ilgesnes, kaip patinka
6.
Kepdamos spurgos plėsis, jos nebus pilnai panirusios į aliejų. Kepti kelias minutes iš vienos pusės, kol apskrus, tuomet apversti ir dar pakepti, kol apskrus iš visų pusių.
7.
Iš aliejaus spurgas po vieną traukti kiaurasamčiu, truputį nuvarvinti ir perkelti tiesiai į atvėsusį sirupą. Palikti porą minučių pamirkti, jei reikia, pavartyti, kad pamirktų iš visų pusių.
8.
Sirupe išmirkytas spurgas išimti į lėkštę ir galima ragauti!
AUTORIUS: Raimonda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Amelia
2021-02-16 13:01
Nepavyko minkstos gavosi panasiau i zagarelius, bet vistiek skanu, truputi per saldu ATSAKYTI
Diana
2021-01-16 18:20
Spurgytes. Skanios tik va tokio blizgesio deja ne išgavo. Kepė dukra 10 metų. Sirupas gan skystas gavosi, gal todėl ir nesigavo blizgios? Gal visas sirupas susigere į pačias spurgas, nes man per šlapios. ATSAKYTI
Amelia
2021-02-16 11:52
Manau sirupa reikejo daug ilgiau pavirti, nes man uzvire ir nesutirstejo, recepte manau per daug vandens todel as turejau deti daug daugiau cukraus ir ilgai viriau kol sutirstejo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital