Trupininis pyragas su varške ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Autorius apie receptą: Pirmą pyragą kepiau su gervuogėmis ir braškėmis ir didelę dalį uogų sudėjau ant pagrindo, tačiau nepatariu to daryt, reiktų dėti maždaug du trečdalius, o likusį Pirmą pyragą kepiau su gervuogėmis ir braškėmis ir didelę dalį uogų sudėjau ant pagrindo, tačiau nepatariu to daryt, reiktų dėti maždaug du trečdalius, o likusį trečdalį - ant varškės masės ir būtinai leisti per naktį susistovėti šaldytuve, tuomet ir pjaustosi gražiai, ir uogos niekur nepabėga. Naudojau 22x28 cm kepimo formą. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
110 gramų cukraus
70 gramų migdolų miltų
8 gramai kepimo miltelių
4 gramai druskos
1 sluoksnis:
700 gramų uogų (mėgstamų arba tyrės, tinka šaldytos)
100 gramų cukraus
50 gramų kukurūzų krakmolo
3 gramai citrinų (rūgšties arba vienos citrinos sulčių (jei mėgstate saldžiau, galima ir nerūgštint, ir dėti daugiau cukraus)
2 sluoksnis:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (galima keisti 150 gramų cukraus ir 50 gramų grietinės)
50 gramų grietinės
30 gramų krakmolo
30 gramų vanilinio cukraus (arba 30 g paprasto cukraus ir arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį sudėti gabaliukais susmulkintą sviestą, berti miltus, migdolų miltus, cukrų, gerai išmaišyti iki šlapio smėlio trupinių konsistencijos. Tuomet įmušti kiaušinius (jei trūksta drėgmės, papildomai galima įpilti 50 gramų ledinio vandens ar šalto pieno), maišyti iki kol neliks sausų miltų. Beje, jei kombaino neturite, sviestą sutarkuokite, o pirštų galiukais pertrinkite su miltais ir įdėjus kiaušinius su elektriniu plakikliu (tešlos šluotelėmis) plakti, kol susidarys stambūs "smėlio" gabaliukai. Jei trūksta drėgmės - įpilti vandens ar pieno.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, berti 2/3 paruoštos tešlos, tolygiai paskirstyti per visą formą. Likusius trupinius laikyti šaldytuve.
3.
Kepti 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 18-20 minučių iki kol pagels, tuomet atvėsinti.
4.
Įdarui į puodą suberti uogas, berti cukrų, kukurūzų miltus, pilti citrinų rūgštį ir maišant užvirti, tuomet virti ant vidutinės kaitros apie 5 minutes iki kol sutirštės. Atidėti atvėsti.
5.
Varškės masei paruošti, į dubenėlį dėti varškę, pilti kondensuotą pieną, grietinę, berti krakmolą, vanilinį cukrų, gerai sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
6.
2/3 paruošto uogų įdaro sudėti ant jau pakepto pagrindo. Tuomet dėti varškės sluoksnį, o ant jo sudėti likusią uogų masę. Tolygiai apiberti likusiais tešlos trupiniais.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsinus dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital