Trupininis pyragas su morengu ir šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Trupininis pyragas su morengu ir šaldytomis uogomis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas smulkesnes šaldytas uogas kaip kad avietės, mėlynės ar šilauogės. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
480 gramų kvietinių miltų (naudojau „Ekstra 405 D”)
5 vienetai kiaušinių trynių (nuo M dydžio kiaušinių)
250 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai vandens (šalto)
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų (nuo M dydžio kiaušinių)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
120 mililitrų augalinio aliejaus (neutralaus skonio)
1 pakelis vanilinio pudingo milteliai (maniškis svėrė 76g)
Įdarui:
800 gramų juodųjų serbentų (naudojau šaldytus, atirirpinti nereikia. Tinka ir kitokios rūgštesnės uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formą (naudojau 18 x 24 cm) iškloti kepimo popieriumi.
3.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Dėti trynius, minkštą kambario temperatūros sviestą (patogu susipjaustyti kubeliais) ir šaltą vandenį. Rankomis viską sutrinti iki trupinių masės (galima ir virtuvės kombainu).
4.
Trečdalį trupinių 1/3dėti į šaldytuvą, o likusius - į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti spaudžiant.
5.
Pagrindą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 15 min. Iškepusiam leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
6.
Kol kepa pagrindas, paruošti morenginę masę. Į dubenį dėti kiaušinių baltymus, plakti iki suputos. Tuomet suberti cukrų ir toliau plakti dideliu greičiu, kol putos taps blizgios ir cukrus visiškai ištirps.
7.
Toliau plakat į masę suberti pudingo miltelius. Tuomet plona srovele supilti aliejų ir plakti dideliu greičiu, kol masė padvigubės.
8.
Pusę morengo masės tolygiai paskirstyti ant pyrago pagrindo. Tolygiu sluoksniu dėti serbentus. Ant jų - likusią morengo masę ir išlyginti paviršių. Suberti likusius trupinius iš šaldytuvo.
9.
Pyragą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 35-40 min (iki viršus bus gražiai auksinis).
10.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti ir tik tada pjaustyti.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vaida
2024-01-26 11:35
Ar aliejus būtinas morenge? ATSAKYTI
Aistė
2024-01-26 14:02
Čia aliejus naudojamas tam, kad suteiktų morengui minkštumo ir drėgmės. Paprastai morengas yra trapus ir lengvas, tačiau aliejus padeda jam išlaikyti šiek tiek drėgnesnę tekstūrą. Tad iš esmės taip, jis reikalingas, kad pyragas būtų būtent toks, koks aprašytas recepte. Bet galima bandyti daryti ir be jo, tik tuomet greičiausiai skirsis tekstūra, bet pats pyragas pavykti turėtų. ATSAKYTI
Eugenija
2024-01-24 19:53
Kuo galima pakeisti pudingo miltelius? Ačiū ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-25 15:33
Pagal sudėtį ant pakelio, vanilinio pudingo milteliai iš esmės yra kukurūzų krakmolas + vanilės kvapioji medžiaga, tad turėtų būti galima keisti kukurūzų krakmolu ir įdėti šiek tiek vanilinio cukraus drauge su paprastu cukrumi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital