Troškinti kopūstai su grybais Kūčioms

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Troškinti kopūstai su grybais Kūčioms
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuris tiks jaukiems vakarams ar sotiems pietums. Bet tokius kopūstus labai tinka naudoti kaip įdarą koldūnams, virtiniams, Paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuris tiks jaukiems vakarams ar sotiems pietums. Bet tokius kopūstus labai tinka naudoti kaip įdarą koldūnams, virtiniams, pyragėliams, kitiems patiekalams, skanauti prie bulvių. (...daugiau) Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas raugintų kopūstų
240 mililitrų vandens (apytikriai, + dar šiek tiek grybų mirkymui)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
50 gramų džiovintų grybų
1 šaukštelis cukraus
3 vienetai kvapniųjų žirnelių
2 lapeliai lauro lapų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grybus sudėti į dubenį, užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų ir uždengti su lėkšte, palikti 12 valandų vėsioje vietoje iki kol grybai išbrinks.
2.
Grybų mirkymo vandenį supilti į nedidelį indą, jį galima panaudoti kopūstams. Vandens turėtų būti apie 200 ml, bet jei jo mažiau, nieko tokio, vėliau įpilsime paprasto. Beje, paragaukite vandenį, jei jis kartokas, išpilkite ir kopūstams nenaudokite (jo kiekį keiskite paprastu vandeniu), kadangi kartais grybai džiovinant gali per daug apskrusti, kartais priklauso nuo pačių grybų ir pan.
3.
Nusausintus grybus supjaustyti plonomis juostelėmis arba dar smulkiau, svogūnus smulkiai supjaustyti. Morką sutarkuoti burokine tarka.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti susmulkintą svogūną ir kepti ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
5.
Šiek tiek nusunktus nuo skysčio pertekliaus raugintus kopūstus sudėti į didelį puodą, dėti morkas, lauro lapus, berti maltus pipirus, pipirų žirnelius, berti cukrų, dėti keptus svogūnus su grybais, pilti likusį vandenį nuo grybų ir dar apie 250 ml vandens, troškinti uždengus puodą dangčiu ant vidutinės kaitros iki kol kopūstai pradės virti, tuomet sumažinti kaitrą iki silpnos ir troškinti apie valandą iki kol kopūstai visiškai suminkštės. Kas 10 minučių gerai permaišyti. Jei norisi, papildomai galima įberti dar cukraus, jei kopūstai rūgštesni ar jei norisi daugiau skonio, pagardinti mėgiamais prieskoniais, džiovintomis žolelėmis.
AUTORIUS: Milda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital