Troškinta antiena grietinės padaže su naminiais makaronais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Troškinta antiena grietinės padaže su naminiais makaronais
Autorius apie receptą: Kreminė konsistencija, švieži makaronai, sultinga antiena, o viskas kartu - nuodėmės vertas skonis... Kreminė konsistencija, švieži makaronai, sultinga antiena, o viskas kartu - nuodėmės vertas skonis... Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
340 gramų ančių kulšelės (mėsos be kaulų)
1 vienetas morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
5 vienetai džiovintų pomidorų
0.5 pundelio petražolių
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį aitriųjų paprikų dribsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Makaronų tešlai išmaišykite miltus su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir pilkite aliejų. Pirštais viską sumaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Minkykite tol, kol tešla taps elastinga - kuo ilgiau, tuo geriau. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir palikite "pailsėti" apie 30 min.
2.
Po pusvalandžio paimkite tešlą ir padalinkite į 3 dalis, plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis apie 1 cm storio. Palikite makaronus dar 20-30 min, kad truputi apdžiūtų.
3.
Virkite pasūdytame vandenyje (galite į verdantį vandenį įpilti šaukštą aliejaus, kad makaronai nesuliptų) apie 8-10 min.
4.
Mėsą supjaustome gabalėliais kaip troškiniui ar guliašui ir pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir aitriųjų pipirų dribsniais. Viską išmaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pasimarinuoti apie 15-20 min.
5.
Svogūną smulkiai supjaustome, morką supjaustome griežinėliais.
6.
Apkepiname antieną aliejuje, kol mėsa parusvėja, tada į puodą sudedame smulkintą svogūną, morką, beriame lauro lapus, džiovintus pomidorus, pilame šiek tiek vandens, kad apsemtų mėsą iki pusės, ir troškiname uždengtame puode, kol daržovės suminkštės. Baigus troškinti, pilame grietinę ir dedame kapotas petražoles, viską kartu dar pakaitiname apie 2-3 min, bet stebėkite, kad neužvirtų.
7.
Tiekiame su naminiais makaronais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital