Traškūs saldžiarūgščiai marinuoti agurkų gabaliukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Saldžiarūgščia marinuoti agurkai
Autorius apie receptą: Šiemet agurkai stebina derliumi, o ir auga turbo greičiu, pora dienų ne namie ir šiltnamyje, meistriškai pasislėpę po lapais, pūpso peraugę agurkai. Aš juos vadinu Šiemet agurkai stebina derliumi, o ir auga turbo greičiu, pora dienų ne namie ir šiltnamyje, meistriškai pasislėpę po lapais, pūpso peraugę agurkai. Aš juos vadinu paršeliais. O prieš kelis metus, kai atradau patį greičiausią marinavimo būdą be jokių marinato nupylinėjimų ar sterilizacijos, ėmiau gaminti traškiuosius didelių agurkų gabaliukus. Didžiausią šių konservų gamybos laiko dalį užima išsėklinimas ir supjaustymas, nieko sudėtingo, žinoma, tame nėra, žiūrint serialą ar filmą gamyba vyksta itin greitai. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras vandens
150 mililitrų obuolių acto
90 gramų cukraus
30 gramų rupios druskos
1 šaukštas prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus pjaunu perpus, nedideliu šaukšteliu išskobiu sėklas ir puses supjaustau 1-2 cm storio griežinėliais (žr. nuotraukose).
2.
Imu didesnį puodą, renkuosi platesnį. Iškarto verdu 3 litrus marinato, nes net ir jo likus, kitą dieną jame vėl galima blanširuoti agurkus ir gaminti konservus. Tačiau proporciją, kad būtų aiškiau, aprašysiu vienam litrui vandens.
3.
Vandenį kaitinu iki užvirimo, beriu cukrų ir druską ir maišau, kol ištirpsta, o vanduo pradeda kunkuliuoti.
4.
Supilu actą ir iškart į puodą dedu agurkų gabaliukus. Blanširuoju, vis pamaišant, kol agurkų oda pakeičia spalvą. Tuomet suberiu prieskonius, paverdu apie 1 minutę ir agurkus su visu skysčiu pilstau į paruoštus stiklainius. Juos užsuku, apverčiu ant pledo ir palieku iki pilnai atvėsta.
Patarimai:
Šiems konservams naudoju geltonuoti nepradėjusius, žalius, bet jau storapilvius agurkus. Jų žievė būna kieta, todėl agurkų gabaliukai lieka traškūs.
Šie konservai puikiai laikosi namų spintelėje. Atidarius jau vertėtų perdėti į šaldytuvą. O ir prieš valgant neprošal palaikyti šaldytuve, visgi gera taisyklė, kad maistas turi būti arba karštas, arba šaltas.
O kas yra recepte keliskart paminėtas blanširavimas? Lietuvių žodynas sako, kad: „Blanširuoti – (pranc. blanchir – nuplikyti, apvirinti) – apvirinti ar nuplikyti verdančiu vandeniu arba garais žuvis, vaisius, daržoves ir kt., juos konservuojant ir norint išlaikyti jų spalvą.“
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vanda
2023-08-02 16:12
Laba diena- o kiek reikia imti agurku
ATSAKYTI
Audronė
2023-08-07 12:16
Apie pusantro kilogramo litrui marinato. ATSAKYTI
Vanda
2023-08-02 14:01
Laba diena-kiek reikia imti agurku siam kiekiui marinato? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital