Traškūs cukinijų kamuoliukai su fetos sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cukinijų kamuoliukai
Cukinijų kamuoliukai
Cukinijų kamuoliukai
Autorius apie receptą: Dalinuosi dar vienu skaniu receptu, padėsiančiu sunaudoti gausų cukinijų derlių. Mėgaukitės! Dalinuosi dar vienu skaniu receptu, padėsiančiu sunaudoti gausų cukinijų derlių. Mėgaukitės! Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukinijų
1 vienetas kiaušinių
100 gramų fetos sūrio
100 gramų maltų džiūvėsėlių
1/4 šaukštelio mėtų (smulkiai pjaustytų)
1/4 šaukštelio petražolių (smulkiai pjaustytų)
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 stiklinės augalinio aliejaus (apytikriai)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek graikiško jogurto (patiekimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaurapuodį sudėkite tarkuotas cukinijas, užberkite 1/2 a. š. druskos, pamaišykite ir palikite 10 min. pastovėti. Po to sudėkite cukinijas į švarų virtuvinį rankšluostį ar marlę ir gerai išspauskite išsiskyrusias sultis.
2.
Sudėkite nusausintas cukinijas į dubenį ir sumaišykite su feta, kiaušiniu, mėtomis, petražolėmis, citrinos žievele ir maltais džiūvėsėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
3.
Ant vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4.
Šaukštu pasemkite cukinijų masės ir suformuokite nedidelį kamuoliuką. Apvpliokite jį miltuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Taip pagaminkite kamuoliukus iš visos tešlos. Kepkite cukinijų kamuolkiukus juos pavartydami, kol jie švelniai paruduos iš visų pusių.
5.
Iškepusius cukinijų kamuoliukus išgriebkite iš keptuvės ir dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Nusausinkite riebalus ir patiekite dar šiltus su graikišku jogurtu ar tradiciniu tzatziki padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2021-09-28 14:59
Kiek porciju iseitu pagal si recepta? ATSAKYTI
Diana
2021-09-28 16:32
Sakyčiau 3-4 porcijos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital