Autorius apie receptą:
Jei mėgstate baklažanus, tikrai patiks toks karštas užkandukas. Keli produktai, keliolika minučių virtuvėje ir valio! Baklažanas apvoliotas džiuvėsėlių ir riešutų
Jei mėgstate baklažanus, tikrai patiks toks karštas užkandukas. Keli produktai, keliolika minučių virtuvėje ir valio! Baklažanas apvoliotas džiuvėsėlių ir riešutų apvalkale bus traškus, bet kartu ir minkštas. Šis užkandis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Šiuos suktinukus aš patiekiau su salžiarūgščiu padažu, bet jūs naudokite, kokį mėgstate, arba galite patiekti ir visai be padažo."
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai
baklažanų
2 vienetai
kiaušinių
100 gramų
džiūvėsėlių
50 gramų
fetos sūrio
50 gramų
maltų migdolų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais ir druska.
2.
Išplakite dubenėlyje kiaušinius su pipirais.
3.
Baklažanus perpjaukite plonai išilgai per visą ilgį, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apiberkite diūvėsėlių mišiniu, paspauskite su pirštais, kad geriau priliptu.
4.
Dėkite baklažanus į kepimo skardą ištiesta folija ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje iki kol iškeps baklažanai. Atvėsinkite.
5.
Ant baklažano griežinėlio dėkite fetos sūrio gabaliuką, susukite ir susmeikite mediniu pagaliuku.
6.
Dėkite kelioms minutėms į orkaitę ir pakepkite, kad sūris šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!