Trapūs sutrūkinėję sausainiai - dviejų skonių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapūs sutrūkinėję sausainiai - dviejų skonių
Trapūs sutrūkinėję sausainiai - dviejų skonių
Trapūs sutrūkinėję sausainiai - dviejų skonių
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir paprastai paruošiami. Kol šilti, tol būna minkšti, vėliau sukietėja, bet būna trapūs. Labai skanūs ir paprastai paruošiami. Kol šilti, tol būna minkšti, vėliau sukietėja, bet būna trapūs. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pirmas variantas:
140 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
60 gramų sviesto
40 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį cukraus pudros
Antras variantas:
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
60 gramų sviesto
0.5 vieneto citrinų (tarkuotos žievelės)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 šaukštelio maltos ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kakaviniams sausainiams paruošti į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską, išplakti iki vientisos masės.
2.
Į kitą dubenį berti miltus, kakavą, kepimo miltelius, dėti kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, maišyti rankomis iki lipnios masės. Tuomet į dubenį su miltais supilti kiaušinių masę, suvynioti į maisitinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.
3.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, gausiai apvolioti cukraus pudroje.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių (tikslus kepimo laikas priklauso nuo turimos orkaitės).
5.
Citrininiams sausainiams paruošti, į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, kepimo miltelius, citrinos nutarkuotą žievelę, išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
6.
Į kitą dubenį berti miltus, ciberžolę, kepimo miltelius, dėti kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, maišyti rankomis iki lipnios masės. Tuomet į dubenį su miltais supilti kiaušinių masę, suvynioti į maisitinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.
7.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, gausiai apvolioti cukraus pudroje.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital