Trapus pyragas su bulvėmis ir voveraitėmis (be kiaušinių)

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pyragas galetė su bulvėmis ir voveraitėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Pyragas galetė su bulvėmis ir voveraitėmis
Pyragas galetė su bulvėmis ir voveraitėmis
Pyragas galetė su bulvėmis ir voveraitėmis
Autorius apie receptą: Labai skani, vasariškai - rudeniška "galetė" su tobulu skonių deriniu: bulvytėmis ir voveraitėmis. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanus ne tik įdaras, bet Labai skani, vasariškai - rudeniška "galetė" su tobulu skonių deriniu: bulvytėmis ir voveraitėmis. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanus ne tik įdaras, bet ypatingai gardi ir tešla. Pyragas tinka vegetarams: ruošiamas be kiaušinių ir mėsos, bet, jei norite, papildomai galima pagardinti kepinta šonine. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (+trupučio kočiojimui)
120 gramų sviesto (šalto)
60 gramų graikiško jogurto (arba riebios grietinės)
60 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų bulvių
150 gramų voveraičių
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų (mažo)
1 šaukštas graikiško jogurto (arba riebios grietinės, su kaupu)
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską. Dėti jogurtą, pilti šaltą vandenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą (mes supjaustėme į 16 kubelių). Tarp pirštų trinant sviesto kubelius, suminkyti tešlą. Tešla bus minkšta, tik vos vos limpanti prie rankų. Jei bus labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų. Tešlos neperminkyti, kad neištirptų sviestas.
2.
Tešlą suformuoti į kamuolį, įdėti į maišelį ar sandarų indelį ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Voveraites nuvalyti, bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais.
4.
Puode užvirinti vandenį, sudėti bulves ir voveraitės. Sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų. Apvirti apie 10 minučių. Gerai nuvarvinti.
5.
Svogūną smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti svogūną, kol suminkštės. Nuimti nuo kaitros, išmaišyti su voveraitėmis, bulvėmis, graikišku jogurtu, pagardinti druska ir pipirais.
6.
Atšaldytą tešlą iškočioti iki maždaug 28 cm skersmens. Kraštai gali būti šiek tiek nelygūs. jie užsilankstyts ir atrodys dailiai. Patogu kočioti tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei tešla lipnoka, galima pagrindą ir tešlos viršų pabarstyti miltais.
7.
Sūrį sutarkuoti. 2/3 sūrio pabarstyti ant tešlos (paliekant maždaug 4 cm kraštus). Ant sūrio sudėti bulvių - voveraičių masę. Užbarstyti likusį sūrį. Užlankstyti tešlos kraštus į vidurį.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas apačia + vėjelis) apie 30 minučių, kol pagrindo kraštai apskrus. Iškepusią palikti apie 10 minučių pastovėti ir atvėsti. Pjaustyti riekelėmis ir ragauti.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital