Transilvanijos obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Transilvanijos obuolių pyragas
Transilvanijos obuolių pyragas
Transilvanijos obuolių pyragas
Transilvanijos obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
800 gramų obuolių
80 gramų cukraus
50 gramų džiovintų slyvų (arba razinų)
50 gramų romo (ar kitokio gėrimo)
Pagrindui:
180 gramų kvietinių miltų
90 gramų sviesto
60 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilinio cukraus
Užpilui:
2 vienetai kiaušinių
40 gramų cukraus
30 gramų sviesto
30 gramų romo (ar kitokio gėrimo)
Sulaistymui:
20 gramų romo (ar kitokio gėrimo)
Papildomai:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (formai)
pagal poreikį riebalų (formai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.
2.
Į dubenį sudėti obuolius, pasmulkintas džiovintas slyvas, suberti cukrų, supilti romą, gerai viską išmaišyti. Uždengti ir palikti mažiausiai 2 val. Geriau visai nakčiai. Kartas nuo karto pamaišyti.
3.
Pagrindui į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius ir sudėti minkštą sviestą. Išmaišyti, patrinti tarp pirštų, kad susidarytų drėgni trupiniai.
4.
Nupilti susidariusį įdaro sirupą ir atidėti - jo dar reikės.
5.
22 cm skersmens formą ištepti riebalais, dugną iškloti kepimo popieriumi, šonus pabarstyti džiūvėsėliais. Suformuotus trupinius suberti į formą, suformuoti nedidelius kraštelius, švelniai paspausti. Sudėti įdaro obuolius ir razinas, užpilti 2 šaukštais susidariusio obuolių sirupo.
6.
Užpilui sviestą ištirpinti, suberti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, lengvai paplakti. Supilti romą ir viską sumaišyti.
7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tada pyragą ištraukti iš orkaitės ir aplieti užpilu. Dar kepti apie 15 min.
8.
Sulaistymui likusį nuo obuolių sirupą sumaišyti su 20 g romo.
9.
Užpilti ant iškepto karšto pyrago. Palikti, kad susigertų ir atšaltų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agne
2020-11-01 09:18
Labai skanus pyragas, puikiai pavyko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital