Tortilijos su falafeliais ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tortilijos su falafeliais ir daržovėmis
Tortilijos su falafeliais ir daržovėmis
Tortilijos su falafeliais ir daržovėmis
Tortilijos su falafeliais ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Tokios tortilijos galėtų būti puikus draugų vakarėlio užkandis – visus produktus išdėliokite ant stalo ir kvieskite maistą gaminti kartu. Išbandykite augalinę Tokios tortilijos galėtų būti puikus draugų vakarėlio užkandis – visus produktus išdėliokite ant stalo ir kvieskite maistą gaminti kartu. Išbandykite augalinę tortilijų versiją: iškepkite „Naturli“ falafelių, o šalia patiekite humuso, avokadų, morkų, agurkų, raudonųjų svogūnų ar kitų mėgstamų daržovių. Sotūs falafeliai puikiai derės su humuso kremiškumu ir gaiviomis, traškiomis šviežiomis daržovėmis. Tortiliją su įdaru galite susukti į suktinuką arba patiekti nesusuktą – ragaudami tiesiog perlenkite perpus, kad įdaras neiškristų. Svarbiausia, nepamirškite tortilijų pagardinti pikantišku žemės riešutų padažu, kuris suteiks dar sodresnio skonio. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
250 gramų humuso
5 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (didelių)
1 vienetas ilgavaisių agurkų
1 vienetas avokadų (didelio, sunokusio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 pundelis salotų
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
3 šaukštai žemės riešutų sviesto (glotnaus)
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų (išspaustų sulčių)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai klevų sirupo
2 šaukšteliai garstyčių
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštai vandens (šalto, apytikriai)
Patiekiant:
šiek tiek kalendros (šviežios)
šiek tiek žaliųjų citrinų (riekelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Įpilkite vandens (tiek, kad gautumėte norimo tirštumo padažą) ir dar kartą gerai išplakite. Atidėkite į šalį.
2.
Iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
3.
Surinkite tortilijas. Tortiliją aptepkite humusu. Ant viršaus dėkite kelis salotų lapus, smulkiais šiaudeliais pjaustytas morkas ir agurkus, riekelėmis pjaustytus avokadus. Avokado riekeles apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Šalia daržovių dėkite tris-keturis keptus falafelius. Viską apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais ir grūstais juodaisiais pipirais.
4.
Patiekite tortiliją lėkštėje ir ragaukite apšlakstę padažu, arba prieš ragaudami susukite tortiliją į suktinuką.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital