Topinambų sriuba su šonine

AUTORIUS:
Violeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Topinambų sriuba su šonine
Autorius apie receptą: Mums ši sriuba patiko. Šią sriubą pateikiau šiemet taip pat ir ant Velykų stalo. Dalinuosi receptu Jumis, kad patys galėtumėte įsitikinti, kokia ji skani. Mums ši sriuba patiko. Šią sriubą pateikiau šiemet taip pat ir ant Velykų stalo. Dalinuosi receptu Jumis, kad patys galėtumėte įsitikinti, kokia ji skani. Violeta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų topinambų
2 vienetai bulvių
120 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų
30 gramų raudonasis pesto padažas
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
220 mililitrų vandens
2 šaukštai kepimo aliejaus
Patiekiant:
80 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas prancūziško batono (česnakinio)
1 pundelis petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupame, supjaustome stambiais kubeliais. Morką nuskutame, supjaustome stambiais kubeliais. Bulves ir topinambus nuskutame ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. 3 skilteles česnako nulupame ir stambiai sukapojame.
2.
Į puodą su aliejumi suberiame svogūną, morką ir kepame 2 min ant vidutinės kaitros, dažnai pamaišant. Tada sudedame bulves, topinambus, česnakus ir dar kepame 2 min, lengvai pamaišant. Į puodą įpilame 220 ml vandens, pagardiname druska, pipirais. Užverdame, sumažiname kaitrą ir viską verdame apie 15 min.
3.
Šoninę supjaustome 0,5 cm dydžio kubeliais, paskrudiname įkaitintoje keptuvėje apie 2 min, lengvai pamaišant. Skrudintą šoninę sudedame ant popierinių servetėlių (rankšluosčio), kad susigertų riebalų perteklius.
4.
Sriubą nukaičiame, sutriname elektriniu maisto trintuvu. Tada supilame grietinėlę, sudedame pesto padažą. Išmaišome, užverdame ir vėl nukaičiame.
5.
Prancūzišką batoną supjaustome storomis riekelėmis, dedame jas į įkaitiną keptuvę (be aliejaus!) ir pakepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6.
Į dubenį pilame paruoštą sriubą. Pabarstome šoninės gabaliukais, petražolėmis ir patiekiame su skrudintu batonu.
AUTORIUS: Violeta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dovilė
2020-04-20 15:23
Tikrai labai skaniai atrodo, reikės išbandyti ATSAKYTI
Eglė
2020-04-16 13:41
Kazkada valgiau topinambus. Labai skanu. Reikės išbandyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital