Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu
Autorius apie receptą: Idėja greitiems pietums ar vakarienei - vištiena iškepa minkštutėlė, kvapni ir labai labai skani! Geriausia, kad nereikia nieko iš anksto marinuoti, tereikia sumaišyti Idėja greitiems pietums ar vakarienei - vištiena iškepa minkštutėlė, kvapni ir labai labai skani! Geriausia, kad nereikia nieko iš anksto marinuoti, tereikia sumaišyti padažą, užpilti ant vištienos ir galima kepti. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 gabalėliai vištienos šlaunelių mėsos (mažesnių arba 6 didesnių)
200 gramų grietinės (naudojome 30%)
150 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo, žr. patarimus)
2 skiltelės česnako (ar 1/4 šauktelio česnako granulių)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar kitų mėgstamų žolelių)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Grietinę išmaišyti su druska, pipirais, paprika, raudonėliais, įspausti česnaką, dėti pusę sūrio.
3.
Į orkaitei tinkamą stiklinį indą sudėti vištienos gabalėlius, aplieti grietinės padažu. Vištienos gabalėlių tarpusavyje nesuspauskite, geriau, kad liktų nedidelį tarpeliai, taip tolygiau iškeps.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje (režimas su vėjeliu) orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti dar 10 - 15 minučių, kol sūris ištirps ir apskrus, o vištiena galutinai iškeps.
6.
Patiekiant papuošti žalumynais, galima papildomai pabarstyti tarkuotu sūriu.
Patarimai:
Jei gaminsite su kietuoju sūriu, vištiena bus intensyvesnio skonio, padažas turės daugiau tekstūros, o su fermentiniu - padažas labiau tystantis, švelnesnio skonio. Galima naudoti kietąjį arba fermentinį, arba maišyti perpus. Jeigu mėgstate patiekalus su daug sūrio, jo galite dėti ir daugiau :)
Padažas nėra labai tirštas. Jei norite tirštesnio, į grietinę (ypač, jei naudosite liesesnę), prieš apliejant vištieną, įmaišykite šaukštelį - šaukštą krakmolo ar kvietinių miltų. Maišykite kruopščiai, kad neliktų gumuliukų.
Iškeptos vištienos ilgai nelaikykite orkaitėje, kad nesutrauktų grietinės nuo perkaitimo. Nuo grietinės sutraukimo taip pat pagelbės ir jeigu į padažą įmaišysite krakmolo ar kvietinių miltų. Taip pat geriausia, jei visi ingredientai bus kambario temperatūros.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital