Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba
Autorius apie receptą: Šaltuoju metų laiku ant mūsų šeimos pietų stalo karaliauja sriubos, o labiausiai mėgstame tirštas, maistingas ir sočias sriubas. Siūlau ir Jums kartu su manimi, išbandyti Šaltuoju metų laiku ant mūsų šeimos pietų stalo karaliauja sriubos, o labiausiai mėgstame tirštas, maistingas ir sočias sriubas. Siūlau ir Jums kartu su manimi, išbandyti šios gardžios sriubos receptą. Recepto idėją radau lamaistas.lt svetainėje. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
250 gramų rudųjų pievagrybių
100 gramų rudųjų ryžių
1.5 litro sultinio (daržovių arba vištienos)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų sviesto
40 gramų kvietinių miltų
4 skiltelės česnako (smulkintų)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštas džiovintų krapų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pievagrybius supjaustyti plonais griežinėliais. Svogūną, morką smulkiai supjaustyti.
2.
Į puodą dėti 30 gramų sviesto, pilti 2 šaukštus aliejaus ir kaitinti, kol sviestas ištirps. Sudėti pievagrybius ir kepti apie 8 min, kartais pamaišant. Tuomet įpilti Vorčesterio padažo ir dar pakepti, kol skystis išgaruos. Perkelti į lėkštę.
3.
Į tą patį puodą vėl dėti likusį sviestą, pilti 2 šaukštus aliejaus. Vėl kaitinti, kol sviestas ištirps. Sudėti, svogūną ir morką. Kepti apie 6 min, kol daržovės kiek suminkštės. Suberti smulkintą česnaką, paprikos miltelius, raudonėlį, krapus, pipirus ir pakepti dar minutę, tuomet suberti miltus ir, nuolat maišant, ant silpnos ugnies pakepti apie 1 min. Sudėti pievagrybius, ryžius, pilti sultinį ir užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti, nuolat permaišant, kol ryžiai suminkštės. Galiausiai supilti grietinėlę, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, jei reikės.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital