Tikras vengriškas jautienos guliašas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vengriškas guliašas
Autorius apie receptą: Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą. Dariau jį pagal tikrą vengrišką receptą. Beje, nors į autentišką guliašą morkos nededamos, bet jeigu Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą. Dariau jį pagal tikrą vengrišką receptą. Beje, nors į autentišką guliašą morkos nededamos, bet jeigu jas mėgstate, įdėti porą morkų į šį patiekalą visai tinka. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų jautienos
800 gramų bulvių
100 gramų kiaulienos šoninės (rūkytos)
3 vienetai svogūnų
3 vienetai pomidorų (arba 2-3 šaukštai pomidorų pastos)
2 vienetai žaliosios paprikos
3 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis kmynų
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis aitriosios paprikos
Tešlai:
4 šaukštai miltų
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode, kuriame viską troškinsime, pirmiausia ant vidutinės ugnies pakepame kubeliais pjaustytą šoninę. Tada dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir truputį pakepame. Dedame smulkintus česnakus, paprikos miltelius, kmynus, pipirus, druską ir dar porą minučių pakepiname. Dedame mažais kubeliais supjaustytą jautieną, lauro lapus, ir ant mažos ugnies viską troškiname apie 1 valandą. Jeigu reikia, troškinant galima įpilti šiek tiek vandens.
2.
Sudedame pjaustytą žalią papriką, įpilame šiek tiek vandens ir tęsiame troškinti ant mažos ugnies. Po daugmaž 15 minučių sudėdame kubeliais pjaustytas bulves ir dar šiek tiek patroškiname iki bulvės suminkštės. Galiausiai sudedame smulkintus pomidorus (arba pomidorų pastą), dar šiek tiek paverdame, paragaujame ar nieko netrūksta. Jeigu norisi, įdedame dar druskos, pipirų ar aitriosios paprikos.
3.
Galiausiai pasidarykime kleckus (vengriškai jie vadinami "csipetkės"). Tam sumaišome miltus su kiaušiniu. Gautą tešlą aš susukau i ploną dešrą ir supjausčiau mažais gabaliukais.
4.
Baigiant virti, sudedame kleckus ir paverdame dar apie 5 minutes. Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital