Šventiškas mielinis pyragas "Snaigė" su šokoladiniu kremu

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Mielinis pyragas snaigė su šokoladiniu kremu
@Shutterstock
Mielinis pyragas snaigė su šokoladiniu kremu
Mielinis pyragas snaigė su šokoladiniu kremu
Autorius apie receptą: Skanus, purus ir labai šventiškai atrodantis mielinis pyragas. Vietoje šokoladinio kremo įdaro galima daryti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, cinamono ir cukraus ar aguonų ar Skanus, purus ir labai šventiškai atrodantis mielinis pyragas. Vietoje šokoladinio kremo įdaro galima daryti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, cinamono ir cukraus ar aguonų ar varškės. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
450 gramų miltų
180 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų sviesto
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
250 gramų šokoladinio kremo nutella (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną truputėlį pašildykite (neturi būti karštas, tiesiog maloniai šiltas). Į šiltą pieną suberkite cukrų, mieles ir palikite 15 minučių pastovėti, jog mielės suputotų. Tuo tarpu atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Į suputojusį pieną supilkite likusį cukrų, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, žiupsnelį druskos, kiaušinių trynius ir išmaišykite. Pamažu maišydami suberkite persijotus miltus ir užminkykite vientisą tešlą. Miltus dėkite pamažu, nesudėkite visų iškart, nes miltai miltams nelygu ir skirtingai brinksta. Dėkite jų tiek, kad tešla būtų minkoma, nelabai lipni (vos vos lipni gali būti), bet liktų elastinga, ne kieta. Suformuokite iš tešlos kamuolį dėkite jį į dubenį, pridenkite dubenį švariu rankšluostėliu ir palikite tešlą 1-1.5 valandos pakilti.
3.
Pakilusią tešlą padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus iškočiokite daugmaž 2-3 mm storio apskritimą. Kad apskritimai būtų vienodi ir taisyklingi, tiesiog apipjaukite juos uždėję ant viršaus didelę lėkštę (arba galite tam panaudoti atsegamos kepimo formos dugną). Iš tešlos gabaliukų, atlikusių apipjaustant, galite iškočioti dar vieną apskritimą, jeigu tų likučių pakanką.
4.
Imkite pirmą apskritimą, jį aptepkite dalimi šokoladinio kremo. Ant viršaus dėkite kitą tešlos apskritimą ir jį vėl aptepkite kremu ir taip kol susluoksniuosite visus apskritimus. Paskutinio apskritimo viršaus kremu nebetepkite.
5.
Tada apskritimo viduryje nedidele stikline ar puodeliu truputį įspauskite, jog pasižymėtumėte mažą ratuką (kaip čia parodyta). Padarykite įpjovas tešloje iki to ratuko ribų (kaip šioje nuotraukoje). Įpjautas dalis susukite į kasytes (kaip čia parodyta) ir kiekvienas dvi kasytes truputį suspauskite vieną su kita (kaip čia parodyta).
6.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių, kol gražiai pagels.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dovilė
2019-02-02 13:37
Turiu kitokio šok.kremo,kažin ar verta pradėti? ATSAKYTI
Rasa
2018-12-15 19:02
Kepiau su aguonų įdaru negaliu atsivalgyt :) ATSAKYTI
Regina
2018-01-20 17:05
Kepėm Kalėdoms. SUPER!!! Kepsim dar. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital