Autorius apie receptą:
Morengai – lengvučiai pyragaičiai, kuriuos nuspalvinus keliais lašeliais maistinių dažų, jie taps ne tik visų mėgstamu lengvu desertu, bet ir šventinio stalo puošmena.
Morengai – lengvučiai pyragaičiai, kuriuos nuspalvinus keliais lašeliais maistinių dažų, jie taps ne tik visų mėgstamu lengvu desertu, bet ir šventinio stalo puošmena. Šis burnoje tirpstantis desertas ypatingai mėgstamas vaikų.
(...daugiau)(...mažiau)
Laima
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
3 vienetai
kiaušinių baltymų
180 gramų
cukraus pudros
pagal poreikį
citrinos rūgšties
pagal poreikį
maistinių dažų
(gelinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kruopščiai atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių, kad tarp baltymų neliktų nė trupučio trynio. Atšaldyti.
2.
Atšaldytus baltymus plakti elektriniu plaktuvu, į jų masę vis įberiant po šaukštą cukraus pudros. Kai kiaušinių baltymų ir cukraus pudros masė sustandės ir ims blizgėti bei laikys formą, įberti citrinos rūgšties pagal savo skonį ir dar plakti, kol citrinos rūgštis ištirps.
3.
Prieš sudedant masę į konditerinį maišelį, maišelio viduje geliniais maistiniais dažais nupiešti kelias plonas linijas - morengai bus spalvingi ir žaismingi.
4.
Masę atsargiai sudėti į konditerinį maišelį ir kepimo popieriumi ištiestoje skardoje suformuoti norimo dydžio ir formos pyragaičius.
5.
Kepti iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-90 min, priklausomai nuo pyragaičių dydžio. Iškepusius morengus palikti atvėsti orkaitėje.