Šventinės bandelės su šafranu

AUTORIUS:
Dalia
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
šafraninės bandelės
Autorius apie receptą: Tai mėgstamos bandelės Skandinavijos šalyse Kalėdiniu laikotarpiu. Labai skanu su kava ar karštu pienu. Tai mėgstamos bandelės Skandinavijos šalyse Kalėdiniu laikotarpiu. Labai skanu su kava ar karštu pienu. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis šafrano
1 šaukštas druskos
pagal poreikį razinų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Piene ištirpinam sviestą, cukrų ir šafraną. Palaukiame, kol atvės.
2.
Kai masė atvės iki šiltumo, suberiame mieles. Palaukiame, kol mielės suputos ir suberiame miltus ir druską. Užminkome tešlą, gerai išminkome, uždengiame plėve ir paliekame kilti pora valandų. Tešla turi būti blizgi, elastinga, nebelipti prie paviršiaus ir ryškiai geltona dėl šafrano.
3.
Pakilusią tešlą švelniai perminkome, padaliname lygiais gabalėliais. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiojame 20 cm ilgio, piršto storio virvelę, o jos galus susukame į priešingas puses (S raidės forma). Jas sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengiame ir dar palaikome valandą, kol pakils.
4.
Kiaušinį išplakame ir aptepame bandeles. "Sūkuriuose" įspaudžiame po vieną raziną.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min arba kol gražiai apskrus. Skanaus.
AUTORIUS: Dalia
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital