Sūriu užkepti maltos mėsos kukuliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sūriu užkepti maltos mėsos kukuliai
Sūriu užkepti maltos mėsos kukuliai
Sūriu užkepti maltos mėsos kukuliai
Sūriu užkepti maltos mėsos kukuliai
Autorius apie receptą: Sultingi, gardžiai apskrudę mėsos kukuliukai gali būti patiekiami patys vieni, kaip kotletukai, tačiau pabandykite juos patroškinti pomidorų padaže bei užkepti sūriu. Sultingi, gardžiai apskrudę mėsos kukuliukai gali būti patiekiami patys vieni, kaip kotletukai, tačiau pabandykite juos patroškinti pomidorų padaže bei užkepti sūriu. Paprasta, lengva ir labai skanu! Į stalą tokį patiekalą galite patiekti su visa keptuve. Valgykite su ryžiais, bulvių koše ar tiesiog mirkydami riekę šviežios duonos į dosniai prieskoniais pagardintą pomidorų padažą. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų maltos jautienos
250 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių
65 mililitrai pieno
50 gramų džiūvėsėlių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
Padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
250 gramų mocarela sūrio (arba kitokio gerai besilydančio sūrio)
100 gramų špinatų
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
1 vienetas sultinio kubelių (naudojome „Gallina Blanca“ kiaulienos)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite mėsos kukulius. Svogūną labai smulkiai sukapokite, sumaišykite su malta kiauliena, jautiena, džiūvėsėliais, pienu ir kiaušiniu. Įmaišykite prieskonius. Leiskite paruoštai mėsai šiek tiek pastovėti, kol džiūvėsėliai išbrinks.
2.
Semkite po nedidelį šaukštą mėsos ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius kukulius. Turėtumėte suformuoti apie 20 kukulių.
3.
Didesnėje ir gilesnėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite kukuliukus ir kepkite iš visų pusių virš vidutinio dydžio ugnies, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštę ant popierinių rankšluosčių, kad šie sugertų riebalus, ir atidėkite į šalį.
4.
Paruoškite padažą. Į tą pačią virš vidutinės ugnies kaistančią keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkintą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
5.
Sudėkite konservuotus smulkintus pomidorus, sutrupinkite sultinio kubelį, suberkite prieskonius ir cukrų. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies atidengtoje keptuvėje, vis pamaišydami, kol užvirs, ir pavirkite porą minučių.
6.
Įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius ir pakaitinkite dar porą minučių, kol šie sukris.
7.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
8.
Atgal į keptuvę su padažu sudėkite kukuliukus. Ant viršaus sudėkite stambiais gabalėliais suplėšytą mocarelos sūrį ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Kepimo pabaigoje galite įjungti grill funkciją.
10.
Patiekite nedelsiant.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital