Sūrio tortas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sūrio tortas su vyšniomis
Sūrio tortas su vyšniomis
Sūrio tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Labai skanus ir spalvingas. Sunku tokiam grožiui ir skoniui atsispirti. Subalansuoto saldumo, kreminis. Labai skanus ir spalvingas. Sunku tokiam grožiui ir skoniui atsispirti. Subalansuoto saldumo, kreminis. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
550 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
200 gramų grietinės
150 gramų grietinėlės (naudojau 33% riebumo)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų vyšnių
60 gramų kvietinių miltų
Viršui:
200 gramų vyšnių (gali būti šaldytos)
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
60 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
60 gramų sviesto
8 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto formą (naudojau 22 cm skersmens) apvynioti keliais sluoksniais folijos.
2.
Pagrindui sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki birios masės arba dėti į maišelį ir sutrinti kočėlu.
3.
Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainių trupiniais, išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstyti spaudžiant.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 minučių.
5.
Sūrio masei paruošti, vyšnias suberti į puodą ir pavirti, kol jos suminkštės ir išleis sultis. Tuomet atvėsinti.
6.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, grietinę, grietinėlę, berti cukrų ir išmaišyti mentele iki vientisos masės.
7.
Į kreminio sūrio masę po vieną įmušti kiaušinius gerai įmaišant po kiekvieno įmušimo, tuomet įsijoti miltus, lengvai išmaišyti.
8.
Ant apkepto pagrindo supilti sūrio masę. Atsargiai supilti atvėsusias vyšnias ir pagaliuko pagalba padaryti norimą ornamentą.
9.
Torto formą dėti į vandens vonelę (didesnę kepimo formą pripildytą vandens) ir kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje 60-70 minučių.
10.
Iškepusį tortą palikti orkaitėje neatidarius durelių 1 valandai. Labai svarbu durelių neatidaryti ir nepraleisti šio žingsnio, tortą palikti orkaitėje būtina.
11.
Praėjus valandai, tortą ištraukti ir palikti kambario temperatūroje porai valandų. Tuomet per naktį laikyti šaldytuve.
12.
Ryte uogų masei vyšnias sudėti į puodą ir užvirti iki kol uogos išleis skystį.
13.
Į dubenėlį berti želatiną, pilti skystį nuo vyšnių ir leisti išbrinkti. O likusias uogas sutrinti iki vientisos masės elektriniu trintuvu.
14.
Į puodą įmušti kiaušinius, berti cukrų, lengvai paplakti ir sukrėsti vyšnių masę, permaišyti.
15.
Puodą su kiaušiniais ir vyšnių mase dėti ant kaitros ir kaitinti iki 82% temperatūros - nuplikome kiaušinius, nuolat permaišant.
16.
Puodą nukelti nuo kaitros, dėti sviestą, maišyti. Atsargiai supilti grietinėlę ir išbrinkusią želatiną. Viską supilti ant torto ir dėti į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital