Autorius apie receptą:
Šios sūrio spurgos arba, kitaip sakant, sūrio bandelės ar duonelė galima valgyt vienas arba jas perpjauti skersai ir užsitepti sumuštinį. Puikiai tiks pusryčiams,
Šios sūrio spurgos arba, kitaip sakant, sūrio bandelės ar duonelė galima valgyt vienas arba jas perpjauti skersai ir užsitepti sumuštinį. Puikiai tiks pusryčiams, priešpiečiams ir vakarienei!
(...daugiau)(...mažiau)
Barbora U.
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
8 šaukštai
speltų miltų
4 saujelės
fermentinio sūrio
(tarkuoto)
3 šaukštai
grietinės
2 šaukštai
jogurto
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, druską ir kepimo miltelius. Tuomet įmaišykite jogurtą ir grietinę. Tešla turėtų būti gana drėgna. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite maždaug 10 min pabrinkti.
2.
Tuomet tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną suformuokite į spurgos formą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, rankas ištrinkite miltais. Spurgas perkelkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Apibarstykite sūriu ir dar kepkite maždaug 2-3 min.