Jogurtinis sūrio pyragas su žaliąja arbata Matcha

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Jogurtinis sūrio pyragas su žaliąja arbata
Jogurtinis sūrio pyragas su žaliąja arbata
Jogurtinis sūrio pyragas su žaliąja arbata
Autorius apie receptą: Matcha pyragas, beje, labai tinka pusryčiams - juk su žalia arbata. Ir pats žalias, gal sveikiau atrodo... Iš tikrųjų jis ir yra truputį liesesnis už normalų, kadangi vietoje Matcha pyragas, beje, labai tinka pusryčiams - juk su žalia arbata. Ir pats žalias, gal sveikiau atrodo... Iš tikrųjų jis ir yra truputį liesesnis už normalų, kadangi vietoje sūrio ar kreminės varškės aš visad naudoju graikišką jogurtą. Nuo jo tekstūra būna lengvutė kaip pūkelis, bet tokia pati kreminė. Ir skonis nenukenčia nė kiek - lengvas žaliosios arbatos aromatas su trupučiu laimų rūgštelės. Ir man, kaip neįprastų spalvų maisto mėgėjai, matcha variantas labai patiko. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Kremui:
1 kilogramas graikiško jogurto
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
3 šaukšteliai matcha miltelių
Pagrindui:
200 gramų sviestinių sausainių
3 šaukštai kokosų aliejaus (arba sviesto)
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Sausainius pagrindui sumalti su maisto smulkintuvu arba tiesiog sudėti į maišelį ir gerai sutrinti kočėlu. Į trupinius dėti 2 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Kokosų aliejų (ar sviestą) ištirpdyti ir užpilti ant sausainių. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į torto formą atsegamais šonais, suspausti ir šauti į orkaitę 5 minutėms – tiesiog, kol padas truputi sutvirtės ir apskrus.
3.
Tuo metu dideliame inde sumaišyti graikišką jogurtą su cukrumi, krakmolu ir matcha milteliais. Viską geriausia suplakti rankiniu blenderiu. Į dubenį nutarkuoti žaliają laimo odelės dalį, taip pat supilti išspaustas jo sultis. Tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno – masę gerai išplakant.
4.
Pagamintą kremą užpilti ant pakepusio pagrindo ir dėti į orkaitę 15-kai minučių. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 130 laipsnių ir pyragą kepti dar apie 40-50 minučių. Jis bus iškepęs tuomet kai pats vidurys dar švelniai liuliuos, bet kraštai jau bus visiškai tvirti. Artėjant kepimo laiko pabaigai, patarčiau formą vis švelniai pajudinti, taip patikrinant vidurį.
5.
Pyragui iškepus, peiliu atsargiai apeiti pyrago kraštą, kad šis atliptų nuo skardelės. Kitu atvėju, pyragas gali suskilti, kadangi vėsdamas jis truputi susmenga. Palaukti kol atšals iki kambario temperatūros, o tuomet palaikyti šaldytuve bent 4 valandas arba geriausia per naktį.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital