Super greitas šokoladinis pyragas - drėgnas ir purus!

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Super greitas šokoladinis pyragas - drėgnas ir purus!
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Drėgnas, minkštas ir labai labai skanus! Pyragas iškepa purus, putlus ir korėtas, puikiai sugeria kremus ir sulaistymus. Receptas nesudėtingas, paruošimas greitas. Valgyti Drėgnas, minkštas ir labai labai skanus! Pyragas iškepa purus, putlus ir korėtas, puikiai sugeria kremus ir sulaistymus. Receptas nesudėtingas, paruošimas greitas. Valgyti galima vieną, galima aplieti tirpintu šokoladu, galima pjauti į kelias dalis iį pertepti uogiene, labai tiktų vyšnių, spanguolių ar kitokia rūgštesnė. Receptą radau interneto platybėse ir dabar, kai tik užsimanau ko nors šokoladinio, kepu šį pyragą! (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
280 mililitrų pieno
250 gramų kvietinių miltų
250 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
80 gramų šokolado (nebūtina)
60 gramų sviesto
60 gramų aliejaus (neutralaus skonio)
55 gramai kakavos
1.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas obuolių acto (arba kitokio 6% acto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus su cukrumi, druska, soda ir kakava persijoti į dubenį. Ten pat įmušti du kiaušinius, dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, pilti aliejų, pieną. Viską lengvai išplakti elektriniu plakikliu, kol iki vientisumo įsimaišys sviestas. Pilti actą ir dar kelias sekundes perplakti.
2.
Šokoladą stambiai sutarkuoti ar tiesiog supjaustyti smulkiais gabalėliais ir įmaišyti į tešlą.
3.
Tešlą iš karto pilti į aliejumi išteptą arbe kepimo popieriumi išklotą formą (naudoju apvalią maždaug 22 cm skersmens). Formos reikia gana gilios, nes tešla ženkliai iškyla.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintų orkaitėje 40 minučių. Tuomet tikrinti mediniu krapštuku - jei bus aplipęs tešla, kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti. Kepti gali maždaug iki 60 minučių.
5.
Iškepusį pyragą aš puošiau 80 gr tirpinto šokolado, sumaišyto su 5 šaukštais grietinėlės, bet labai skanu ir be papuošimo!
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vaiva
2021-02-12 14:35
Labai skanus, kepu jau antrą kartą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital